Iaşi: Angajaţii Depoului furau şi pompau în acelaşi timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timpul programului o parte din angajaţii Regionalei CFR Călători, Iaşi îşi făceau stocuri de combustibil când alimentau locomotivele.

Mai citiţi:

CFR, locul de unde furi fără grijă

Agenţii de pază, audiaţi în „dosarul Motorina“

Reţeaua „Motorina“ a furat zeci de tone de combustibil

(VIDEO) Cuibul ceferiştilor care furau motorină alimenta firmele de transport persoane

Angajaţii Depoului CFR Călători Iaşi, cercetaţi pentru furt de motorină din rezervoarele locomotivelor, sustrăgeau cantităţi mici de combustibil direct de la pompa de alimentare.


Mihai Pricop, şeful subunităţii, spune că cel mai probabil aceasta era cea mai întâlnită metodă folosită de angajaţii săi. „Noi am instalat la locomotive un sistem antifurt şi combustibilul nu mai poate fi extras din rezervor după ce s-a făcut plinul. După alimentare, în tubul cu care s-a făcut plinul mai rămân aproximativ 18-20 de litri de motorină. Ei scurgeau tubul, iar cantitatea apărea pe hârtie ca fiind consumată de locomotivă la următoarea alimentare“, explică Mihai Pricop, şeful Depoului de la Iaşi. Cum pe o tură erau alimentate 30 de locomotive, angajaţii subunităţii puteau să adune în unele zile până la 600 de litri.

În urmă cu şase luni însă, furtul de combustibil a ajuns în atenţia procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. Săptămâna trecută, a fost prins în flagrant Mihai Lăpuşneanu, fost angajat al Secţiei Revizie de Vagoane, în timp ce transporta cu un microbuz 700 de litri de combustibil cumpăraţi de la un angajat al Depoului. Anchetatorii au dispus începerea urmăririi penale pentru furt pentru 16 persoane, dintre care cinci sunt angajaţi ai Depoului.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite