Ancheta DNA, marea grijă a aleşilor noştri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unii consilieri ar fi vrut avocaţi plătiţi din bani publici
Unii consilieri ar fi vrut avocaţi plătiţi din bani publici

În prima întâlnire a Consiliului Local din acest an, aleşii noştri au discutat mai mult despre ancheta procurorilor anticorupţie decât despre problemele oraşului.

Numeroşi consilieri locali şi judeţeni sunt cercetaţi de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru că au alocat trei milioane de lei în anul 2006 pentru finanţarea clubului de fotbal Politehnica.

„Aş propune să instalăm un semafor în sala de şedinţă conectat la DNA. Când ne dau undă verde votăm proiectele, iar când e roşu nu mai ridicăm mâna“, a spus consilierul Sorin Iacoban, urmărit penal în dosarul Politehnica.

Consilierii locali au dezbătut intens dacă să plătească de la bugetul public avocaţi care să-i apere pe aleşii locali şi pe angajaţii Primăriei cu dosare penale. „Acum, la DNA, consilierilor li s-au adus acuzaţii grave. Juriştii Primăriei nu au calificarea necesară pentru a ne apăra. Cred că ar trebui să angajăm o casă de avocatură“, a spus consilierul Constantin Neculau.

„Sunt bani publici folosiţi în nume propriu. Să ne luăm un avocat ca să ne apere pe noi pentru un vot dat în consiliu? Mi se pare ciudat ce se întâmplă“, a afirmat consilierul Sorin Ionescu, care a votat împotriva proiectului. De aceeaşi părere au fost majoritatea consilierilor, care au respins proiectul.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite