Iaşi: Anchetă în cazul microbuzului pirat (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Anchetă în cazul microbuzului pirat (UPDATE)
Iaşi: Anchetă în cazul microbuzului pirat (UPDATE)

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au audiat, luni, pe reprezentanţii firmei Valcris Trans.

Mai citiţi:

Şoferul microbuzului pirat a murit (UPDATE)


UPDATE Imagini de la înmormântarea tinerilor zdrobiţi de tren (GALERIE FOTO şi VIDEO)

Radiografia dezastrului de la Scânteia

Ora 11.20: Cei audiaţi nu au dorit să comenteze acuzele ce li se aduc. „Microbuzul era pentru transport de persoane, nu pentru marfă. Nu mai facem alte declaraţii până nu ne vom lua un avocat”, a spus unul dintre reprezentanţii firmei Valcris Trans.

Ora 11.00: Pe lângă procurori, şi Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Iaşi a demarat o anchetă în cazul tragicului accident feroviar care avut loc vineri, 14 august, la Scânteia. La Parchet a fost prezent Andrei George Albulescu, şef serviciu la ITM Iaşi.

„Din primele cercetări reiese că este vorba de două accidente de muncă. Unul este şoferul, Petrişor Apostu, care se afla în timpul serviciului. Deşi nu are niciun contract de muncă cu Valcris Trans, se confirmă că acesta lucra de cel puţin şapte luni pe traseul de la Scânteia-Iaşi”, a declarat Albulescu

Celălalt accident de muncă este al lui Dan Săcăleanu, care a fost înmormântat deja duminică. Acesta se afla în microbuzul către Iaşi pentru a-şi regla situaţia la firma de unde fusese concediat. „În prezent se fac cercetări cu privire la numărul de maşini pe care Valcris Trans le are în subordine. Asta din cauză că, la ITM, această societate figurează cu trei angajaţi. Firma riscă amenzi între 1.500 şi 2.000 lei pentru că utiliza persoane fără contracte legale. De asemenea, ITM a luat datele tuturor persoanelor care erau în maşină pentru a se determina dacă mai sunt şi alte cazuri de accidente de muncă”, a precizat Albulescu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite