Iasi: Anchetă întârziată la şcoala copiilor înecaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iasi: Anchetă întârziată la şcoala copiilor înecaţi
Iasi: Anchetă întârziată la şcoala copiilor înecaţi

Şefii unităţii de învîţământ s-au mobilizat doar după ce pe numele profesoarei învinuite a fost întocmit un dosar penal.

Deşi au trecut cinci zile de când Adrian Roşu şi Mirel Enache au pierit înecaţi în apele mării, în timp ce se aflau într-o tabără de elevi, conducerea şcolii, abilitată să intervină pe linie disciplinară, va demara o anchetă abia astăzi. Întârzierea a fost cauzată de numărul mare de cadre didactice plecate în concediu.

Şefii IŞJ stabilesc astăzi ce măsuri se impun

„Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Iaşi se va întruni astăzi pentru a stabili paşii care trebuie urmaţi în continuare. Am putut să programăm această şedinţă acum pentru că majoritatea membrilor sunt în concediu. La nivelul IŞJ nu putem să anchetăm pe profesoara învinuită, ci să anchetăm activitatea directorilor de la şcoala în cauză”, a declarat azi Liliana Romaniuc, inspector general adjunct în cadrul IŞJ Iaşi.

În ceea ce priveşte cadrele didactice de la Şcoala din Coropceni, acestea nu ştiu încă dacă vor demara o anchetă internă. „Aşteptăm concluziile celor de la IŞJ şi ancheta penală. Nu ştiu ce măsuri am putea lua noi, de vreme ce doamna Mincior se va transfera de la 1 septembrie la un liceu din Iaşi”, a declarat Ioan Doroftei, directorul şcolii din Coropceni. Cu toate acestea, conducătorii IŞJ Iaşi susţin că profesoara trebuie sancţionată şi pe linie disciplinară.

„Într-adevăr, ancheta penală o depăşeşte pe cea civilă şi disciplinară, dar doamna Mincior riscă în continuare chiar să-i fie desfăcut contractul de muncă”, a precizat Liliana Romaniuc. Pe linie penală, Elisabeta Mincior se pregăteşte deja de proces. „Se fac cercetări pentru ucidere din culpă pentru profesoara care avea atribuţii de supraveghere a elevilor”, a declarat Radu Croitoru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. La sfârşitul săptămânii, dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite