Iaşi: INTERVIU: Anamaria Marinca: „Filmul se face cu multă emoţie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anamaria Marinca
Anamaria Marinca

Anamaria Marinca a câştigat Premiul BAFTA în 2005 pentru cea mai bună actriţă în rolul din „Sex traffic“. Adevărul de Seară: Cum aţi ajuns să locuiţi la Londra? Anamaria Marinca: Nu

Anamaria Marinca a câştigat Premiul BAFTA în 2005 pentru cea mai bună actriţă în rolul din „Sex traffic“.

Adevărul de Seară: Cum aţi ajuns să locuiţi la Londra?
Anamaria Marinca: Nu eu am ales Londra. Aşa a fost să fie. Am făcut „Sex Traffic“ , după care au venit tot felul de proiecte, am audiţii dese acolo şi trebuia să fiu prezentă. Nu am dezertat, fac doar trei ore până în ţară.

Vă simţiţi discriminată în Anglia?
Este o societate eclectică şi nu m-am simţit niciodată marginalizată. Lumea e foarte tolerantă. Societatea anglo-saxonă este foarte corectă cu persoanele pe care le acceptă. Nu am fost judecată niciodată pentru accentul pe care îl am, doar pentru ce fac pe scenă.

Ce a adus faima în viaţa dumneavoastră?
Întâlnirea cu Cristian Mungiu. M-a maturizat colaborarea cu el la „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile“: emoţional, personal, artistic. Acesta este lucrul cel mai important. În rest, succesul vine şi pleacă, la fel şi publicul: te ia în braţe şi apoi te pune jos. Am trecut printr-o experienţă, filmul se face cu emoţie.

Cine a avut un rol esenţial în cariera dumneavoastră?
Eu am fost educată de tata, profesor de teatru, care, alături de Dionisie Vitcu, a avut o mare influenţă asupra mea. Am mai avut o întâlnire foarte importantă la Piatra Neamţ, cu un alt regizor, Christian Benedetti. Prietenia cu acesta ţine de zece ani şi am avut multe proiecte împreună. Tocmai am jucat la Londra în regia sa.

V-ar plăcea să vă întoarceţi să munciţi în Iaşi?
Nu am mai trăit în Iaşi de zece ani. Nu ştiu ce aş putea face aici, chiar dacă mă regăsesc, am familie, prieteni. Când vin în Iaşi îmi place să mă plimb în Copou.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite