Iaşi: Amenzi pentru primăriile care nu au grija gunoiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Garda de Mediu a început controalele în judeţul Iaşi. Comunele trebuie să aibă asigurate contracte de ridicare a deşeurilor cu operatori autorizaţi.

Citeşte şi:

Zeci de primării din judeţ au fost sancţionate de Garda de Mediu pentru că nu au finalizat închiderea gropilor de gunoi şi nici nu au demarat procedurile pentru a desemna o firmă autorizată să colecteze deşeurile.

Au fost date amenzi de peste 130.000 de lei. Cele mai mari sancţiuni, de 15.000 de lei, au fost aplicate la Belceşti şi Strunga, iar la Costuleni s-a încheiat un proces verbal cu o sancţiune de 10.000 de lei. „În judeţ au fost 369 de gropi, dar doar 356 de gropi au fost închise. Oamenii au continuat să lasă gunoiul în acelaşi loc”, a spus Rodica Platon, comisar al Gărzii de Mediu Iaşi.


Şase operatori de salubritate în judeţ

În prezent, în judeţ sunt mai mulţi operatori care pot presta asemenea servicii. „Am primit amendă pentru că nu aveam contract de salubritate. Încercăm să-l facem acum cu firma de la Târgu Frumos că e mai aproape, iar groapa de gunoi de aici este mai aproape de noi. Nu ştim dacă vom plăti amenda, în funcţie de fondurile pe care le avem”, a spus Ioan Agafiţei, viceprimar în comuna Strunga.

Citeşte mâine care sunt efectele introducerii operatorilor unici de salubritate în judeţ

image
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite