Ameninţaţi cu moartea într-un bar din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Zlate
Lucian Zlate

Martorii spun că au văzut cum zburau scaunele prin bar şi au auzit focuri de armă. După conflictul de sâmbătă, Zlate şi alţi doi tineri au fost arestaţi.

Scaune zburând, împuşcături, un om aruncat prin geam, ameninţări cu moartea. Asta au văzut şi auzitmartorii la scandalul de sâmbătă de la localul „Cocoşul de Aur“, în care a fost rănită o persoană.

Scandalul a izbucnit  sâmbătă după ce Laurenţiu Dăscăleanu şi Lucian Viorel Zlate, fiul fostului director al Terom şi administratorul clubului Skin, s-ar fi jignit şi ameninţat. În faţa anchetatorilor, Zlate a susţinut că se afla singur pe terenul de fotbal de lângă „Cocoşul de Aur“, iar Dăscăleanu a venit şi l-a îmbrâncit.

„Zlate declară că după acest moment însoţit de către martorul Tcaciuc Leonid  şi trei agenţi de pază ai clubului Skin a mers în incinta bazei de agrement Cocoşul de Aur pentru a-l întreba pe Dăscăleanu de ce i-a încălcat proprietatea şi de ce l-a ameninţat“, se precizează în propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor. Dăscăleanu era în local cu alţi trei prieteni. Tiberiu Florea, cercetat în dosar, le-a  declarat anchetatorilor că Zlate a arătat spre Dăscăleanu şi le-a spus celor care îl însoţeau „omorâţi-l“.

O persoană rănită
„Inculpatul Florea declară că  situaţia a degenerat şi între cei patru prezenţi în bar şi grupul venit ulterior a început un conflict fizic, moment în care inculpatul Zlate a scos pistolul care îl avea asupra sa şi le-a spus tuturor «în genunchi», după care a tras câteva focuri în direcţia celor patru tineri din bar“, se precizează în propunerea de arestare. Atunci Florea susţine că a mers şi el după pistolul din maşină şi a tras câteva focuri în aer. Cei din grupul lui Zlate, au precizat că bătaia a început din cauza lui Dăscăleanu, care a pulverizat cu spray lacrimogen spre Andrei D.

Acesta din urmă a fost îmbrâncit în încăierare, a căzut prin geam şi s-a lovit la picioare. Alţi martori care erau pe terasă au declarat anchetatorilor că au văzut cum zburau scaunele, iar administratorul localului „Cocoşul de Aur” că din grupul lui Zlate făcea parte şi Sebastian Ciobanu, luptător de kickboxing. „Nu am avut nicio implicare în scandal“, a precizat Ciobanu.
Judecătorii au admis duminică propunerea de arestare a procurorilor şi au dispus ca Zlate să stea 29 de zile după gratii, iar Florea şi Dăscăleanu câte 10 zile. „În această fază nu există arma pentru a se face dovada certă că el a folosit-o. Clientul meu spune că nu avea armă“, a declarat duminică Corneliu Gheorghiţă, avocatul lui Zlate.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite