Ambasadorul Finlandei, ţară care nu ne-a vrut în Schengen, a inspectat securitatea frontierei de la Sculeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambasadorul Finlandei a vizitat frontiera de la Sculeni
Ambasadorul Finlandei a vizitat frontiera de la Sculeni

Ulla Vaisto, ambasadorul Finalndei la Bucureşti, a vizitat sâmbătă, 3 decembrie, timp de trei ore, în intervalul 10.00-13.00, Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni. Iniţial, Finlanda, alături de Olanda, nu a fost de acord cu aderarea României şi a Bulgariei la Schengen.

Ambasadorul Ulla Vaisto a asistat la efectuarea controalelor de frontieră realizate pe sensul de ieşire şi de intrate în ţară şi la un exerciţiu tactic demonstrativ. I-au fost prezentate aparatura şi tehnica folosită pentru supravegherea frontierei externe a Uniunii Europene.

Iaşi: Trafic restricţionat la Sculeni

Iaşi: Maşină burduşită cu ţigări, descoperită la Sculeni

La final, ambasadorul s-a declarat plăcut impresionat de ceea ce a văzut.

 „Apreciez nivelul deosebit al echipamentelor care sunt în dotarea Poliţiei de Frontieră şi modul în care s-a realizat recrutarea şi pregătirea poliţiştilor care folosesc aceste echipamente. Impresia pe care mi-am făcut-o vizitând acest punct de frontieră este absolut pozitivă şi consider că România, prin Poliţia de Frontieră, a luat foarte în serios responsabilitatea asigurării securităţii frontierei", a spus ambasadorul Finlandei.

Vizita ambasadorului şi părerea formată este importantă pentru adoptarea deciziei de acceptare a României în zona de circulaţie liberă în Europa.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite