Studenţii petrecăreţi fac rost de bani de la amaneturile non-stop

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Când rămân cu portofelul gol, tinerii merg la casele de amanet
Când rămân cu portofelul gol, tinerii merg la casele de amanet

Sute de tineri îşi gajează aurul pentru a face rost de bani. Cei care apelează cel mai des la această soluţie sunt studenţii, care vor să meargă în cluburi şi nu au bani.

După miezul nopţii, casele de amanet deschise 24 de ore din 24 în Iaşi sunt luate cu asalt de către tinerii care vor să iasă în oraş cu prietenii la o petrecere sau la sala de jocuri, dar sunt lefteri. Cea mai aglomerată seară a săptămânii este sâmbăta, când toate localurile din oraş găzduiesc petreceri.


„Sâmbăta seara vin cei mai mulţi clienţi. Majoritatea sunt tineri care îşi gajează bijuterii din aur pentru a merge în oraş, în club sau la sala de jocuri“, povesteşte Iulian Anton, angajatul unei case de amanet din apropierea campusului studenţesc Tudor Vladimirescu. 


Ieşeanul Sebastian Miron (21 de ani) vine deseori noaptea la amanet pentru a face rost de bani cu care să-şi scoată prietena în oraş.


„Este o metodă rapidă de a face rost de bani“, spune studentul, care se uită sugestiv în portofelul gol. „Acum am adus cinci grame de aur, fiindcă am nevoie de bani să ies în oraş“, adaugă studentul.


La casele de amanet non-stop vin deseori şi şoferii cărora li s-a stricat maşina şi nu au cu ce achita service-ul. „Noaptea, apelează la noi inclusiv cei care trebuie să ajungă la spital şi nu au cu ce să plătească medicul sau medicamentele“, a adăugat reprezentantul casei de amanet.


Un om de afaceri şi-a amanetat un Audi A8


Cel mai scump autoturism lăsat gaj a fost în acest an un Audi A8, maşină care costă între 60.000 şi 80.000 de euro.


„Era un om de afaceri care avea nevoie urgentă de bani pentru a încheia o afacere şi, cum la bancă dura foarte mult până obţinea un credit, a luat bani de la amanet, şi-a rezolvat problema şi şi-a recuperat maşina în câteva zile“, mai spune Iulian Anton, angajatul unui amanet din Tudor Vladimirescu.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite