„Am rămas fără soţ din cauza medicilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rodica Achihăii aşteaptă să i se facă dreptate
Rodica Achihăii aşteaptă să i se facă dreptate

Rodica Achihăii, nevasta păşcăneanului mort de la o banală fractură la picior, a depus mărturie la Colegiul Medicilor. Rodica Achihăii speră ca, în urma cercetărilor făcute de poliţişti şi Colegiul Medicilor, cei vinovaţi de moartea soţului său să plătească.

Ancheta în cazul morţii lui Vasile Achihăii (37 de ani), din localitatea Vânători, decedat pe 18 ianuarie la Spitalul Municipal Paşcani după ce fusese internat cu o banală fractură la un picior, va mai dura cel puţin două luni. „Nu ştiu dacă audierile de astăzi vor fi în avantajul meu. Sper să se facă dreptate, iar cei de la Colegiul Medicilor să înţeleagă că am rămas fără soţ din cauza lipsei de profesionalism a medicilor de la Paşcani“, a spus Rodica Achihăii, văduva bărbatului.

Pe de o parte, Colegiul Medicilor trebuie să stabilească dacă a fost vorba de o culpă medicală, iar Institutul de Medicină Legală (IML) Iaşi să furnizeze anchetatorilor rezultatele necropsiei făcute după deshumarea lui Vasile Achihăii săptămâna trecută.  Medicii legişti urmează să stabilească şi modul în care i-a fost administrat pacientului tratamentul medical.

Decesul lui Vasile Achihăii a ajuns şi în atenţia poliţiştilor după ce văduva a făcut o plângere de luare de mită  împotriva medicilor de la Spitalul Municipal, respectiv Corneliu Mihăilescu. Rodica Achihăii s-a plâns că i-a dat acestuia 300 de lei pentru a-i îngriji soţul. După ce acesta a murit pe masa de operaţii, medicul i-ar fi restituit banii.  Potrivit unei surse din rândul anchetatorilor, medicul Corneliu Mihăilescu a fost sancţionat imediat după producerea tragediei pentru că nu ar fi făcut necropsia cadavrului.

Mihăilescu, sancţionat

„Unul dintre criteriile pentru care a fost sancţionat administrativ, prin retragerea pentru două luni a funcţiei de şef de secţie, a fost şi faptul că nu a făcut demersurile pentru efectuarea necropsiei“, a declarat medicul Costică Pânzaru, directorul Spitalului Municipal Paşcani.

Pe 15 ianuarie, Vasile Achihăii a ajuns la spital din cauza unei fracturi la un picior. „Trei zile şi trei nopţi i-au dat numai calmante“, a povestit văduva. Luni dimineaţă, înainte de operaţie, Vasile Achihăii a decedat.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite