Alungă moartea de pe zebre cu spoială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii susţin că pot lua doar câteva măsuri pentru a evita numeroasele accidente de pe trecerile de pietoni. Limitatoare de viteză, treceri de pietoni marcate sau indicatoare rutiere. Acestea sunt soluţiile promise pentru reducerea incidentelor din trafic.

Edilii s-au trezit că trebuie să intervină pentru a preveni tragediile de pe zebre, după ce în ultimele săptămâni s-au înregistrat mai multe accidente pe trecerile de pietoni, soldate cu doi morţi. Astfel, principala măsură anunţată de directorii Primăriei este cea de marcare a trecerilor de pietoni, activitate ce revine angajaţilor de la Citadin.


Vor limitatoare de viteză


„Până la sfârşitul lunii vom încerca să facem toate trecerile de pietoni din oraş, dar depindem de condiţiile meteo“, a spus Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei.


Acesta a precizat că în dreptul trecerilor de pietoni de pe marile artere ale oraşului vor mai fi montate indicatoare cu leduri pentru a atrage atenţia şoferilor asupra existenţei zebrelor. Deşi ieşenii, pietoni sau şoferi, au cerut municipalităţii să monteze la trecerile de pietoni limitatoare de viteză, directorii Primăriei au precizat că vor lua această decizie doar în zonele în care acestea sunt strict necesare.


„Dacă Poliţia Rutieră va decide că şi în alte zone vor trebui montate spinări de măgar, le vom pune. Mai avem în stoc, iar dacă va fi nevoie vom mai cumpăra şi altele“
, a afirmat directorul tehnic.


Mai mult, şoferii au reclamt că semaforul cu verde intermitent de la unele treceri ar trebui scos, însă oficialii susţin că aceasta nu ar fi o soluţie. „Verdele intermitent a fost montat pentru fluidizarea traficului. Din păcate, nu toţi şoferii ştiu că a trece pe verde intermitent nu înseamnă că ai prioritate“, a spus Chirica. 


Trecere semaforizată după tragedie


Reprezentanţii Comisiei de Circulaţie din cadrul Primăriei au decis ca zebra din Păcurari, din dreptul Oficiului Poştal să rămână semaforizată şi cu limitatoare de viteză.

În dreptul Oficiului Poştal s-au montat semafoare şi spinări de măgar după ce, în Vinerea Mare, o tânără de 19 ani a murit, fiind spulberatăpe trecerea de pietoni.


 „S-a considerat că limitatoarele trebuie să rămână până se obişnuiesc şoferii cu trecerea de pietoni. Vor rămâne cât timp este nevoie“, a precizat directorul tehnic.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite