Alimente locale în a cincea ediţie a „IaŞi Reciclează“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţiile „Mai Bine" şi TERIS lansează în această primăvară cea de-a cincea ediţie a campaniei „IaŞi Reciclează", în cadrul căreia se doreşte protejarea mediului înconjurător.

Anul acesta, un accent deosebit se pune pe încurajarea consumului de produse alimentare locale şi de sezon prin intermediul evenimentului „Gustă Slow", care constă într-un bufet cu gustări proaspete, preparate din ingrediente locale şi naturale.

Târg de produse „Fabricate în Iaşi“

În cele 10 ateliere de lucru manual se vor realiza obiecte din materiale reciclabile. Anul trecut, cei peste 50 de participanţi au făcut bijuterii şi decoraţiuni de Crăciun din hârtie şi pastă de hârtie reciclată.

Iaşi: Voluntarii plantează copaci la Repedea

Proiecţii de filme, plantări de copaci şi concursuri online sunt alte activităţi din cadrul „IaŞi Reciclează" de anul acesta.

În cadrul ediţiei din 2010, peste 200 de voluntari au ajutat la plantarea a 5.000 de puieţi de salcâm în comuna Voineşti. Mai mult de 40 de tone de hârtie au fost colectate. Totodată, a fost realizată Harta Eco, centralizând informaţii care pot contribui la un stil de viaţă mai sănătos.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite