Aleşii judeţeni lasă Iaşiul fără bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că majoritatea aleşilor nu a aprobat ordinea de zi cu cele şapte proiecte, şedinţa extraordinară de astăzi s-a încheiat înainte de a începe.

Consilierii judeţeni au plecat astăzi acasă după doar un sfert de oră. Practic, 3,2 milioane de lei repartizaţi prin hotărâre de guvern pentru comune şi un proiect major pentru Iaşi cu finanţare europeană, studiile de fezabilitate pentru apă şi canalizare în judeţ, au fost amânate pentru luna viitoare. „Ordinea de zi a şedinţei a căzut deşi erau proiecte importante. Ar fi trebuit să împărţim fondurile pentru comune care nu au bani de lemne, iluminat şi alte utilităţi. Cei 35.000 de lei repartizaţi pentru fiecare comunitate erau o gură de oxigen care nu a fost dată localităţilor", a afirmat Cosntantin Simirad, şeful Consiliului Judeţean.  

Şedinţă amânată pentru 4 decembrie

Consilierii care nu au aprobat ordinea de zi au menţionat că s-au săturat ca proiectele majore ale judeţului să fie discutate în şedinţe extraordinare şi doreau ca acestea să fie discutate în comisiile de specialitate. „Trebuie făcută o analiză a priorităţilor privind banii veniţi în urmă cu câteva zile de la guvern. Nu putem aloca fonduri în mod egal pentru toată lumea", a explicat consilierul Mugur Cozmanciuc. Vicepreşedintele CJ Constantin Adăscăliţei a menţionat că nu este târziu ca banii să fie distribuţi luna viitoare. „Noi am încercat să-i lămurim pe consilieri că aceste proiecte sunt importante pentru judeţ, dar au fost nemulţumiţi că nu s-au discutat înainte. Şi eu cred că banii ar trebui împărţiţi în funcţie de necesităţi, nu în mod egal şi nu este târziu data de 4 decembrie pentru o şedinţă extraordianră", a spus Adăscăliţei.

Cifră

7 proiecte anunţate în şedinţa extraordinară au fost amânate.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite