Alertă maximă la Iaşi cu sute de poliţişti şi jandarmi în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratele responsabile cu siguranţa cetăţenilor şi-au mobilizat toate efectivele pentru a le asigura ieşenilor un weekend liniştit.

Citeşte şi: Iaşi: Medicii fac recomandări pentru mâncărurile de Paşte. Vezi ce trebuie să scoţi din meniu ca să nu te simţi rău

Cele mai importante lăcaşe de cult din oraş vor fi păzite ca ochii din cap de jandarmi. 7 echipaje vor fi direcţionate spre Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, Mănăstirea Cetăţuia, Mănăstirea Hadâmbu, Mănăstirea Vlădiceni, Mănăstirea Galata, Catedrala Catolică şi Cimitirul Eternitatea din Iaşi.

image

„Participanţii la manifestările religioase sunt rugaţi să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură. Totodată, este indicat să aibă grijă de bunurilor şi obiectelor personale, şi să evite pe cât posibil expunerea la vedere a obiectelor de valoare care pot atrage atenţia", spune cpt. Mihai Cojocariu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Iaşi.

Atenţie la hoţi!

În noapte de Înviere, peste 500 de poliţişti vor fi mobilizaţi în zonele lăcaşurilor de cult. Oamenii legii au în vizor şi zonele unde riscul săvârşirii infracţiunilor este mai ridicat. Poliţiştii de la Rutieră vor acţiona cu precădere pe drumurile spre zonele turistice, atât astăzi cât şi la finalul minivacanţei.

image

„Dacă pleacă de acasă, cetăţenii trebuie să aibă grijă să-şi asigure uşile şi geamurile locuinţelor. Pentru cei care pleacă în această minivacanţă cu maşina, să-şi ia măsuri pentru a nu conduce sub influenţa alcoolului", a precizat şi comisarul Ioan Scripniciuc, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi.

Ieşeni, nu vă jucaţi cu focul!

Pentru că în noaptea de Înviere lăcaşurile de cult devin neîncăpătoare, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi spun că pentru evitarea unor tragedii trebuie respectate câteva reguli de bază.

Iaşi: Incendiu de proporţii în Copou

În primul rând, uşile de acces trebuie să rămână în permanenţă deschise iar dacă numărul credincioşilor este mai mare, este recomandată oraganizarea slujbei în aer liber. Totodată, proprietarii de autoturisme trebuie să aibe grijă ca atunci când parchează să nu blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenţie ale serviciilor profesioniste ori voluntare pentru situaţii de urgenţă.

image

În fiecare lăcaş de cult trebuie amenjat un loc special pentru depunerea lumânărilor aprinse iar din interiorul acestora trebuie scoase covoarele, mochetele, scaunele şi băncile nefixate ferm de pardoseală, care pot deveni obstacole pentru evacuarea oamenilor în cazul producerii unui incendiu.

„Recomandăm credincioşilor să urmărească cu grijă locul unde vor amplasa lumânările când ajung acasă sau la locul unde se serveşte masa festivă. Trebuie să evite amplasarea acestora în apropierea materialelor combustibile", a explicat şi lt. Silvia Spiridon, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite