FOTOGALERIE Pasager în avionul cu probleme la motor care s-a întors din drum la Aeroportul Iaşi: „Să-i dea Dumnezeu sănătate pilotului!“ UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O aeronavă Tarom care a decolat joi dimineaţă de pe aeroportul Iaşi cu destinaţia Bucureşti a fost nevoită să se întoarcă din drum după ce echipajul a sesizat probleme la motor.

Ora 12.50: Oficialii companiei Tarom susţin că siguranţa pasagerilor nu a fost pusă în pericol în niciun moment. „În timpul zborului Iaşi-Bucureşti, motorul 2 al aeronavei ATR 42-500 s-a oprit, motiv pentru care comandantul a luat decizia de a ateriza pe cel mai apropiat aeroport, conform procedurilor standard. Avionul a aterizat în siguranţă la Iaşi, la bord  aflându-se 25 de pasageri. A fost trimisă de la Bucureşti o alta aeronava de tip ATR 42, pentru a prelua pasagerii şi o dată cu aceasta a fost trimisă şi o echipă tehnică TAROM pentru investigarea şi remedierea situaţiei“, se arată în comunicatul trimis de reprezentanţii Tarom.

Ora 12.30: Reprezentanţii Aeroportului Iaşi susţin că pasagerii sunt îmbarcaţi într-o aeronavă Tarom, iar aceştia vor ajunge la destinaţie până în jurul orei 14.00.  

Ora 11.11: Grigore Crăciunescu, primarul Paşcaniului, era şi el în aeronava ATR 42. „S-a oprit motorul din dreapta. Toată lumea a fost calmă. Eu mai trecut printr-un incident de acest fel, dar am încredere că Dumnezeu stabileşte destinul fiecărui om“, a spus Crăciunescu. El mergea la Bucureşti la o întâlnire cu ministrul Elena Udrea.

Incidente cu avioane la Aeroportul Iaşi. Vezi cine a băgat spaima în pasageri GALERIE FOTO

image

Ora 10.45: Un alt călător din avionul care s-a întors la aeroport spune că meritele pentru faptul că incidentul nu s-a transformat într-o tragedie îi aparţin pilotului, care este în pragul pensionării. „Nici nu s-a simţit că a aterizat cu un singur motor în funcţiune. Meritele sunt ale pilotului. Însoţitoarea de bord ne-a anunţat că ne întoarcem pe aeroportul Iaşi cu câteva minute înainte de aterizare. Doar pasagerii de pe partea dreaptă din spate şi-au dat seama că un motor nu merge pentru că nu se mai auzea zgomotul acela puternic. Nu au fost ţipete, toţi călătorii au stat liniştiţi“, a declarat un ieşean care era în aeronava ATR.

Gropi şi maidanezi la Aeroportul Iaşi

Zece şedinţe, zero decizii la Aeroportul Iaşi

Ora 10.30: Reprezentanţii Aeroportului au cerut intervenţia a patru autospeciale de stingere, două de terapie intensivă şi a unui echipaj de prim ajutor. „Nu a fost nevoie să intervenim, iar maşinile s-au întors la bază“, au spus reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi. Aeronava ATR de la compania Tarom a aterizat în siguranţă, iar pasagerii sunt acum în sala de aşteptare de la aeroport. Pasagerii aşteaptă să vină alt avion să-i ducă la destinaţie.

Ora 10.25: Deputatul Relu Fenechiu, vicepreşedinte al PNL, povesteşte că pasagerii s-au speriat foarte tare. „Problemele au apărut imediat după decolare. S-au simţit nişte poticniri. Din fericire eu nu mă sperii uşor şi nici emotiv nu sunt, dar ceilalţi pasageri s-au speriat foarte tare“, a povestit politicianul.

Ora 10.24 În aeronavă era şi deputatul Relu Fenechiu. „Imediat după decolare s-a simţit o poticnire la motor. Este meritul pilotului că am aterizat în condiţii optime la Iaşi. Să-i dea Dumnezeu sănătate!“, a spus Fenechiu.

Ora 10.10 „Avionul a plecat de la Iaşi la 9.38 şi s-a întors la 9.57. Pilotul şi-a dat seama că există probleme la motor şi a decis să se întoarcă pe pista de la Iaşi. În aeronavă erau 25 de oameni“, a spus Gherghe Corjăuţanu, directorul Aeroportului Iaşi. Aeronava urma să ajungă la Bucureşti în jurul orei 10.30.

Situaţie critică la Aeroportul Iaşi, aerogara este închisă din cauza gerului

Pelerinaj la Iaşi pentru CET şi Aeroport

Ora 10.00 Conducerea Aeroportului Iaşi susţine că cei 25 de pasageri care trebuiau să ajungă la Bucureşti au aterizat în condiţii de siguranţă la Iaşi.

Pasageri pe Aeroportul Internaţional Iaşi

Vezi aici imagini de pe Aeroportul Internaţional Iaşi

Vom reveni cu amănunte

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite