Alegerile de la Universitatea Tehnică din Iaşi, în atenţia Ministerului Educaţiei UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorul Alexandru Sălceanu, unul din cei trei candidaţi la şefia Universităţii Tehnice „Gh. Asachi" (UTI), a depus luni dimineaţă o contestaţie privind modul în care s-au desfăşurat alegerile.

Ora 13.49 Contestaţia depusă se profesorul Alexandru Sălceanua  fost respinsă de Biroul Electoral. Cadrul didactic a anunţată că va înainta o solicitare Ministerului Educaţiei chiar astăzi.

„Biroul Electoral, aşa cum era de aşteptat, nu a fost de acord cu reluarea alegerilor. Astfel, îmi rezerv dreptul de a mă adresa Ministerului Educaţiei. S-au înregistrat încălcări grave, dar despre care nu vreau să vorbesc, ele fiind cu caracter intern“, spune profesorul Sălceanu.

Ora 10.32 Profesorul Alexandru Sălceanu conetstă alegerile desfăşurate pe 20 ianuarie pentru funcşia de rector al UTI. Cadrul didactic cere turul doi de alegeri, iar în caz contrar susţine că se va adresa conducerii Ministerului Educaţiei.

„Am depus contestaţia. În funcţie de rezultatul din Biroul Electoral voi decide ce am să fac mai departe. Eu cer turul doi al alegerilor. Dacă nu se doreşte rezolvarea în universitate, mă voi adresa Ministerului Educaţiei", susţine profesorul Alexandru Sălceanu.

Un nou rector la Universitatea Tehnică din Iaşi. Vezi aici despre cine este vorba UPDATE

A început lupta pentru şefia universităţii Tehnice. Cine sunt candidaţii pentru funcţia de rector

În „cursa" pentru şefia UTI au fost trei candidaţi: Alexandru Sălceanu, decanul Facultăţii de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată, Ion Giurmă, actualul rector al Universităţii Tehnice şi Corneliu Munteanu, profesor la Facultatea de Mecanică.

Start luptei pentru şefia Universităţii Tehnice. Primul candidat promite construirea unui bloc ANL, salarii mai mari pentru profesori şi un club pentru pensionari

Universitate de stat, caut rector! Candidaţii care luptă pentru cea mai bănoasă funcţie universitară din Iaşi

În urma alegerilor, noul rector a fost desemnat Ion Giurmă. Acesta a câştigat alegerile cu 392 de voturi. Alexandru Sălceanu a primit 284 de voturi, iar Corneliu Munteanu 97.

 

 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite