Iaşi: Alarmă falsă cu bombă în Dublin Pub (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Distracţia ieşenilor s-a terminat cu ameninţări cu bombă
Iaşi: Distracţia ieşenilor s-a terminat cu ameninţări cu bombă

Clienţii unuia dintre cele mai cunoscute cluburi ieşene, Dublin Pub, au fost scoşi afară de Poliţie azi dimineaţă. Un apel fals la numărul unic de urgenţe a fost suficient cât să pună pe jar pirotehniştii ieşeni.

Ora 15.00: Poliţiştii încă îi mai caută pe cei care au trimis alarma falsă

Cu toate că angajaţii clubului care erau de serviciu la ora la care a fost făcută sesizarea falsă la 112 susţin că tinerii care au dat telefonul au fost prinşi, Poliţia încă îi mai caută. „Nu avem încă persoanele identificate. Activitatea pentru identificarea lor încă se desfăşoară",  a declarat Virginia Pralea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi.

Ora 14.20: Tinerii care au făcut apelul fals la 112 nu fuseseră lăsaţi să intre în club

Unul dintre angajaţii din Dublin Pub susţine că apelul la numărul unic de urgenţe a fost făcut de doi tineri care nu au fost lăsaţi să intre în club. „Doi puşti au vrut să facă o glumă. Ei nu au fost lăsaţi să intre de către bodyguardul de la uşă. Supăraţi, ei au făcut greşeala să sune la 112 chiar din faţa barului şi au fost prinşi de poliţişti. Din câte ştiu, îi cheamă Mihai pe amândoi, la unul dintre ei acesta este numele de familie şi la celălalt prenumele", spune unul dintre barmanii care lucrau în club în momentul incidentului.

Poliţia a sosit la puţin timp după ce a fost făcut apelul. Conform protocolului, incinta a fost golită de clienţi. „Era oră de vârf. În club erau câteva sute de persoane. În două minute poliţiştii i-au scos pe toţi afară ca să verifice situaţia. Nu au găsit nimic în club", susţine angajatul. Cu toate acestea, prejudiciul pe care l-au suferit patronii ar putea fi destul de mare, deoarece multe dintre bonuri au rămas neachitate.

La ora 2.25 azi dimineaţă dispecerul de la numărul de urgenţă 112 a primit un telefon de la un tânăr care anunţa că în clubul din Fundaţie a fost amplasată o bombă. „Apelul a fost dum fericire o alarmă falsă. Am trimis imediat o echipă pirotehnică, dar aceştia au constatat că nu era nicio urmă de explozibil. Deocamdată nu ştim cine a făcut anunţul fals, dar acesta va fi sancţionat", a declarat Virginia Pralea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi.

La ora la care au sosit pirotehniştii câteva sute de tineri se aflau la petrecerea din clubul situat la parterul Casei de Cultură a Studenţilor.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite