Agent la penitenciar, dealer de droguri pentru un deţinut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costel Claudiu Sîngepanu (35 de ani), fostul agent al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi prins cu droguri în papuci în luna februarie, ar fi încercat să ducă drogurile unui deţinut. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, cele 1,5 grame de canabis ar fi fost  pentru Cristian Velea (28 de ani), condamnat pentru trafic de droguri.

„A mers desculţ pe câmp şi i-a rămas iarbă între degete. Vom vedea ce vor stabili procurorii", a spus Ionel Nechita, avocatul lui Sîngepanu. Potrivit anchetatorilor, pe 15 februarie fostul agent s-a întâlnit lângă penitenciar cu Maria Antoanetta Bîrsăniuc, verişoara soţiei lui Velea.

De la aceasta Sîngepanu ar fi primit canabisul pe care l-a ascuns în papuci. Însă când să intre în Secţia de Maximă Siguranţă a fost oprit de colegii săi, care au anunţat şi procurorii DIICOT. Împotriva agentului,a  deţinutului şi a tinerei magistraţii au început o anchetă. „Sperăm să nu fie trimisă în judecată pentru că noi considerăm că nu sunt probe", a declarat Gianina Poroşnicu, avocata Mariei Antoaneta Bîrsăniuc.

Ancheta nu a fost încă finalizată deoarece Velea a fost liberat condiţionat şi ar fi părăsit ţara. Între timp şi agentul Claudiu Sîngepanu s-a pensionat pe caz de boală

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite