Iaşi: Afaceriştii cu mansarde, ţinuţi după gratii (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Afaceriştii cu mansarde, ţinuţi după gratii (UPDATE)
Iaşi: Afaceriştii cu mansarde, ţinuţi după gratii (UPDATE)

Judecătorii au dispus arestarea lui Teodor Coman (fost Simileac) şi a doi directori de la firma acestuia.

Mai citeşte şi Patron de mansarde săltat cu mascaţii

Ora 23:00Teodor Coman (fost Simileac, de 44 de ani) şi cei doi colaboratori ai săi apropiaţi, Bogdan Chiriac (29 de ani) şi Iulian Ilie (28 de ani) au fost arestaţi aseară de magistraţii Tribunalului Iaşi, pentru o perioadă de 29 de zile.

Ora 13.30 Anchetatorii susţin că în acest dosar vor verifica şi cum şi-au făcut treaba anumiţi funcţionari din instituţiile din Iaşi. "Posibil să fie evidenţiate şi fapte de corupţie. Societatea efectua lucrări de construcţii care necesita avize, autorizaţii, controale din partea unor instituţii ale statului şi verificări legate de furnizorii de utilităţi", a spus Ioan Ursachi, ofiţer în cadrul BCCO

Procurorii au detaliat cum acţiona gruparea lui Simileac. „Au înfiinţat mai multe societăţi, cărora le-au dat denumiri asemănătoare cu ale unor firme de prestigiu în construcţii şi cu acestea au fost ridicate pe terasele mai multor blocuri din Iaşi aproximativ 80 de mansarde cu peste 200 de apartamente fără autorizaţie şi aprobări legale şi fără a înregistra veniturile rezultate din vânzarea acestora”, a precizat Daniel Horodniceanu, procuror DIICOT Iaşi. Prejudiciul stabilit până acum în acest caz este de peste 3 milioane de lei. Anchetatorii au pus sechestru pe bunuri aparţinând membrilor reţelei, în valoare de 500.000 de lei.


Construcţii fără autorizaţie


„I-am dat un avans de 7.000 de euro pentru o mansardă în Podu Roş, şi trebuia să achit încă 23.000 de euro. Pentru că nu a construit casa am reziliat contractul şi îl caut să-mi recuperez banii“, a spus Mihaela Roneder, una dintre victime. Potrivit procurorilor, până acum au fost identificate 16 părţi vătămate, iar prejudiciul stabilit deocamdată este de peste 400.000 de euro. 


Reprezentanţii Serviciului Control Urbanism din cadrul Primăriei au precizat că în perioada 2006-2009, Teodor Coman a fost sancţionat de 21 de ori pentru construirea ilegală de mansarde în mai multe cartiere ale Iaşiului. „Toate construcţiile executate de firmele Grup 5 Instalaţii Construcţii Montaj şi Trustul de Construcţii Moldova nu au avizele necesare, iar sancţiunile aplicate s-au ridicat la aproape 100.000 de lei“, a spus Ionică Ciobanu, şeful serviciului. Opt sancţiuni au fost date pentru mansardele din cartierele Canta-Păcurari.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite