Aeroportul din Iaşi, la ultima încercare de modernizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Terminalul Schengen de la Aeroportul Iaşi   Foto: Florin Chirica
Terminalul Schengen de la Aeroportul Iaşi Foto: Florin Chirica

Prefectul Dragomir Tomaşeschi le-a cerut consilierilor judeţeni să accepte soluţia propusă de Ministerul Transporturilor pentru modernizarea Aeroportului, adică prelungirea şi lărigirea pistei, şi să nu se încăpăţâneze cu alte planuri.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu: „Aeroportul este o prioritate zero. Ajutaţi oamenii politici să cadă la înţelegere!” FOTO

„Voi solicita o nouă şedinţă extraordinară în care să fie votat proiectul propus de Ministerul Transporturilor. Îi rog să îmbrăţişeze varianta premierului pentru că este singura fezabilă şi altfel, din 2014, nu vom mai zbura de la Iaşi“, a spus prefectul Tomaşeschi.

Aleşii judeţeni vor fi convocaţi la o şedinţă extraordinară de plen pentru a relua discuţiile despre prelungirea pistei cu 600 de metri pătraţi şi prelungirea ei cu 15 metri. La ultima întâlnire la care au participat şi oficiali ai Ministerului Transporturilor, consilierii au refuzat să accepte doar prelungirea pistei, care ar costa 35 de milioane de euro. Citeşte AICI mai multe despre decizia consilierilor.

Şi premierul Mihai Răzvan Ungureanu, aflat în vizită la Iaşi la sfârşitul săptămânii trecute, i-a îndemnat pe politicienii de la Iaşi să înceapă lucrările la Aeroport. „Ajutaţi-i pe oamenii politici din Iaşi să cadă la întelegere că sunt în slujba cetăţeanului. Problema Aeroportului trebuie să depăşească orgoliile politice sau tensiunile de partid. Este o prioritate zero pentru Guvern,  cum este orice aeroport din această ţară", a spus premierul.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite