Iaşi: Administratorul firmei implicate în tragedia de la Scânteia a câştigat un nou traseu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Administratorul firmei implicate în tragedia de la Scânteia a câştigat un nou traseu
Iaşi: Administratorul firmei implicate în tragedia de la Scânteia a câştigat un nou traseu

În urma unei licitaţii, trei trasee de transport în comun din judeţul Iaşi au fost atribuite către tot atâţia operatori. Unul din trasee a fost obţinut de SC Izvoraş SRL, care deţinea şi microbuze pe traseul Iaşi-Scânteia

Mai citeşte şi:

Iaşi: O comună în lacrimi - doi tineri zdrobiţi de tren sunt înmormântaţi astăzi
VIDEO Acel blestemat microbuz-pirat
Iaşi: Dosar penal pentru şoferul microbuzului ucigaş (UPDATE)
Iaşi: Cea mai mare catastrofă feroviară din Moldova din ultimii 100 de ani
Iaşi: Catastrofa de la Iaşi a făcut înconjurul lumii
Iaşi: Numele victimelor din accidentul feroviar de la Scânteia

Pentru trei trasee libere din Programul judeţean de persoane s-au înscris de trei ori mai multe firme. Primul traseu adjudecat a fost Iaşi- Miroslava-Voroveşti, de 13 kilometri, către firma “Izvoraş” administrată de Ionel Dumitriu. Aceeaşi societate deţine şi traseul Iaşi-Scânteia pe care s-a petrecut catastrofa feroviară în care a fost implicat un microbuz plin cu pasageri. Maşina distrusă în luna august în tragicul accident aparţinea firmei ValCris Trans administrată de acelaşi Ionel Dumitriu, societatea neavând licenţă de traseu pentru Iaşi-Scânteia.


 În urma licitaţiei, firma Izvoraş a obţinut 30 de puncte, iar o altă societate care a dorit acelaşi traseu, Auto Balmir SRL, a adunat doar 19 puncte. „Licitaţia a fost organizată la Bucureşti, Consiliul Judeţean a pregătit doar documentaţia. Sistemul de licitaţie este transparent, iar traseele pot fi căştigate de firma cu cel mare punctaj”, a spus Sebastian Tătaru, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean.


Alte două trasee Paşcani-Iorcani şi Târgu Frumos-Costeşti au fost atribuite firmelor Sprinter AGM SRL şi Compania Micedu SRL. Traseul Paşcani-Iorcani a fost deţinut de firma ValCris Trans până la producerea accidentului de la Scânteia soldat cu 14 morţi.

image
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite