Adio, pomana porcului pe aeroport. Mistreţii, goniţi cu tunul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii au jupuit mistreţul
Angajaţii au jupuit mistreţul

Angajaţii aeroportului din Iaşi nu vor mai avea ocazia de a se bucura de carnea sălbăticiunilor "vânate" de avioane. În preajma pistei au fost montate două tunuri care, prin zgomotul produs, vor goni mistreţii.

Şefii aeroportului din Iaşi au cumpărat două dispozitive pe care le-au montat la cele două capete ale pistei pentru a alunga intruşii de pe pistă.

Pe lângă porcii mistreţi care ies în calea avioanelor, multe alte animale dau bătăi de cap personalului de la aeroport: iepuri, căprioare, vulpi şi câini comunitari. Aparatele sunt alimentate de la o butelie cu gaz metan şi sunt programate să pocnească cu câteva minute înaintea şi după aterizările şi decolările aeronavelor.

Tunurile, alimentate cu gaz, vor pocni înainte de aterizarea sau decolarea unui avion

„Tunul poate fi reglat să pocnească de la 2 minute până la 35 de minute. Nu tragem cu tunul permanent şi la aceleaşi intervale pentru că se obişnuiesc animalele cu zgomotul. De obicei tragem cam de 8 ori pe zi", a spus Sever Mihart, inginer şef al Aeroportului Iaşi.

Cele două tunuri au fost cumpărate cu 450 de lei bucata şi au o rază de acţiune de până la 1.200 de metri, lungimea pistei de la Iaşi fiind de 1.800 de metri.

Cei cinci salariaţi ai Aeroportului Iaşi care au tranşat mistreţul ucis pe pistă de o aeronavă vin în continuare la muncă.

Şeful instituţiei le-a cerut doar un raport de activitate pentru a relata modul în care s-a întâmplat incidentul şi cum s-au descotorosit de cadavrul animalului.

image

„În funcţie de concluziile cercetărilor penale, voi lua măsuri. Ei vin la muncă acum, îşi continuă activitatea. Este ancheta Poliţiei Transporturilor, nu am ce măsuri să mai iau", a spus directorul aeroportului, Gheorghe Corjăuţanu.

Mai citeşte:

Mistreţul lovit de avion, mâncat de angajaţii aeroportului

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite