Iaşi: „Adevărul de Seară“ le ajută pe rudele fraţilor ucişi de fum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: „Adevărul de Seară“ le ajută pe rudele fraţilor ucişi de fum
Iaşi: „Adevărul de Seară“ le ajută pe rudele fraţilor ucişi de fum

Tragedia familiei Lupu continuă şi la două zile după ce Darius (4 ani) şi sora lui, Izabela (5 ani) au murit în somn, intoxicaţi cu monoxid de carbon.

Citeşte şi: UPDATE Copilaşii-fraţi care au murit într-un incendiu nu pot fi îngropaţi

Rudele îndurerate plâng şi acum şi se întreabă cum a fost posibil ca o asemenea tragedie să se întâmple în numai 15 minute, cât bunica micuţilor a fost plecată până la magazin.

Membrii familiei sunt disperaţi acum pentru faptul că nu îi pot îngropa pe micuţi din cauza unor documente lipsă. „Darius nu avea certificat de naştere, iar certificatul Izabelei este la mama ei, care este plecată de cinci luni în Grecia. Deşi a zis că vine acasă, nici măcar azi nu a plecat de acolo. Nu ştim ce să facem“, a spus astăzi, printre lacrimi, Ecaterina Lupu, străbunica lui Darius şi a Izabelei.

Reporterii „Adevărul de Seară” s-au interesat cum ar putea fi ajutată familia în demersurile pentru înmormântare. „În absenţa certificatelor de naştere, singurul mod prin care putem înregistra moartea micuţilor este printr-un certificat constatator de deces“, a declarat Marius Bodoga, şef Serviciu Starea Civilă Iaşi.

Pentru a acorda un mic ajutor familiei îndurerate, reporterii „Adevărul de Seară“ au intermediat astăzi acest procedeu birocratic, astfel încât familia Lupu să îi poată înmormânta creştineşte pe Darius şi Izabela.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite