Iaşi: Acuzaţii noi în dosarul „Rutiera“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cazul unora dintre poliţiştii cercetaţi pentru fapte de corupţie se va schimba încadrarea juridică

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi speră ca dosarul să fie finalizat în scurt timp.

O parte dintre cei 50 de agenţi din dosarul „Rutiera” vor scăpa cu acuzaţii mai blânde. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, pentru unii poliţişti cercetaţi în cauză se va schimba încadrarea juridică din abuz în serviciu, în instigare neurmată de executare la abuz în serviciu.


Dosarul este în fază terminală”, a precizat Eugenia Virvescu, procuror general adjunct la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. Potrivit anchetatorilor ,cel puţin zece din cei 50 de agenţi vor fi trimişi în judecată.


Sute de procese
verbale dispărute


Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi,  împreună cu ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au demarat o anchetă în cazul agenţilor de la Poliţia Rutieră în toamna anului trecut. Anchetatorii au primit mai multe sesizări privind unele abuzuri comise de agenţi.


Timp de aproape patru luni, mai mulţi poliţişti au fost supravegheaţi şi le-au fost interceptate convorbirile telefonice. În luna ianuarie a acestui an, anchetatorii au descins la sediul Poliţiei Rutiere şi au ridicat peste 50.000 de procese verbale, registre de evidenţă a dosarelor penale, dar şi unele dosare aflate în lucru. În urma verificărilor s-a constatat că sute de formulare pentru procese-verbale lipsesc. În scurt timp au început şi primele audieri, iar împotriva agenţilor Vănel Carp, Răzvan Marciuc, Lucian Munteanu şi Iulian Lazăr s-a început urmărirea penală.


Cei patru sunt cercetaţi pentru că ar fi „închis ochii”  la unele contravenţii constatate sau că ar fi pus o vorbă bună la colegi pentru unii amici care au fost indisciplinaţi în trafic. Tot în luna ianuarie, procurorii au propus arestarea lui Vănel Carp şi a lui Răzvan Marciuc pentru luare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu. Judecătorii ieşeni au decis însă să fie cercetaţi în stare de libertate.


În aproape nouă luni de anchetă procurorii au început urmărirea penală pentru 53 de persoane, dintre care 50 de agenţi de la „Rutieră“ şi de la secţiile de poliţie, o persoană din Piatra Neamţ, una din Iaşi şi un inspector al Autorităţii Rutiere Române Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite