Actorii din Botoşani joacă vineri seară la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Invitaţii vor susţine astăzi două spectacole de teatru.

CITEŞTE ŞI:

Braşov: Teatrul din Cluj a cucerit marele premiu al Festivalului de Dramatrugie de la Braşov

Ieşenii pot merge de la ora 17.00 la „Cafeaua domnului ministru", la Teatrul Naţional, iar la ora 19.00 va începe „Ivan Turbincă" la Ateneu.

Teatrul „Mihai Eminescu" din Botoşani s-a mutat pentru o zi la Iaşi. Actorii vor susţine astăzi spectacolele „Cafeaua domnului ministru" şi „Ivan Turbincă". Prima piesă este programată de la ora 17.00, la sala Uzină a Teatrului „Vasile Alecsandri".

Aici va fi pusă în scenă piesa lui Horia Gârbea, „Cafeaua domnului ministru", care îi are în distribuiţie pe actorii Eduard Sandu, Irina Mititelu şi Florita Ţugui.

„Tânărul regizor Alexandru Avădanei a conturat o parodie care caricaturizează prostia, şmecheria, îngâmfarea şi falsitatea celor care ne conduc. O comedie savurosă în care cei trei actori îşi interpretează personajele fără cusur", afirmă Oana Dăian, referent la Teatrul Naţional Iaşi.

Cel de-al doilea spectacol de teatru în care vor apărea actorii de la Botoşani va începe de la ora 19.00 pe scena Ateneului din Tătăraşi, unde se va juca „Ivan Turbincă", în regia lui Ion Sapdaru.

Povestea lui Ion Creangă devine, în viziunea regizorului Ion Sapdaru, o incursiune într-un univers al mentalităţii şi filosofiei populare, unde omul relaţionează surprinzător cu factorii decisivi ai vieţii şi mai ales ai morţii sale", spune Cristina Harzoparu, de la Ateneul Tătăraşi.

Biletul de intrare la ambele spectacole costă 12 lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite