Iaşi: Actorii de la Ateneu joacă „În container“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Actorii de la Ateneu joacă „În container“
Iaşi: Actorii de la Ateneu joacă „În container“

Biletul la piesa de teatru, programată pentru vineri seară, a ora 19.00, costă 12 lei pentru adulţi şi 6 lei, la reducere.

Piesa este regizată de actorul Radu Ghilaş  şi prezintă călătoria unui tânăr imigrant din Republica  Moldova care ajunge ilegal în Irlanda.

Citeşte şi:

Textul piesei „În Container“ a fost scris de dramaturgul basarabean Constantin Cheianu, iar din distribuţie fac parte Alin Popovici, Sergiu Moraru, Toma Moraru, Andrei Onofrei, Andreea Stafie şi Alexandru Arnăutu, studenţi la Universitatea de Arte. Regia este semnată de actorul Radu Ghilaş de la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“.

„«În container»  prezintă realitatea crudă a celor care emigrează în speranţa unui trai mai bun şi care ajunşi acolo unde şi-au dorit trebuie să se transforme în irlandezi sau lituanieni sau italieni sau spanioli, pierzându-şi astfel propria identitate“, afirmă Radu Ghilaş.

Pericolele, dar şi  sacrificiile pe care le are de făcut cel care alege calea străinătăţii sunt infinit mai multe decât eventualele câştiguri pe care le-ar obţine în noul stat. „Este o călătorie care are ca principale destinaţii umilinţa,  trădarea şi minciuna, o călătorie la finalul căreia se moare oricum, dacă nu fizic, sigur sufleteşte“, adaugă regizorul.

Scriitorul Constantin Cheianu s-a inspirat din viaţa unui tânăr dintr-un sat situat lângă Chişinău, care a imigrat în Irlanda şi a călătorit într- un container de marfă, respirând printr-un furtun, îndemnat de  mama sa.

Premiera „Quartet“ a fost amânată

Ieşenii care aşteptau cu interes premiera pe ţară a piesei „Quartet“ trebuie să mai aibă răbdare fi indcă piesa a fost amânată pentru a doua oară. Teatrul Naţional a luat această decizie fi indcă actriţa Mihaela Arsenescu Werner s-a îmbolnăvit. Spectacolul fusese programat luna trecută, însă atunci actorul Sergiu Tudose s-a îmbolnăvit.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite