Iaşi: Actele copiilor ucişi de fum, gata în 4 ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Actele copiilor ucişi de fum, gata în 4 ore
Iaşi: Actele copiilor ucişi de fum, gata în 4 ore

Bunica celor doi minori s-a luptat cu funcţionarii publici

Reporterii „Adevărul de Seară“ le-au ajutat pe rudele copiilor să facă rost de acte pentru a-i înmormânta creştineşte.

Alături de Eugenia Lupu, bunica celor doi micuţi care au murit, sâmbătă, intoxicaţi cu fum de la sobă în timp ce dormeau, reporterii „Adevărul de Seară” au ajuns mai întâi la Maternitatea „Cuza Vodă”. În absenţa unui certificat de naştere al lui Darius Lupu (4 ani), cei de la arhiva maternităţii au eliberat ieri o hârtie care să ţină locul acestui document, respectiv un certificat constatator al născutului viu.

Din păcate, de pe acest act lipsea parafa medicului care a asistat la naşterea copilului în 2005. Reporterii „Adevărul de Seară” au solicitat această parafă şi, din fericire, medicul se afla în unitate şi parafa a fost aplicată. Următoarea destinaţie a fost Institutul de Medicină Legală (IML), unde bunica lui Darius a încercat ieri, în zadar, să obţină un certificat constatator de deces.

După ce „Adevărul de Seară” i-a adus la cunoştinţă cazul, ieri, lui Vasile Astărăstoae, directorul IML, angajaţii instituţiei s-au arătat mult mai deschişi. „Poftiţi, actele sunt întocmite de ieri”, i-a spus Eugeniei Lupu unul dintre funcţionarii IML. După ce a achitat o taxă de 25 de lei, bunica lui Darius a intrat în posesia certificatului constatator de deces. De la IML, Eugenia Lupu s-a îndreptat către Parchetul Iaşi, de unde a trebuit să ridice un document care confirmă moartea violentă a lui Darius Lupu.

În sfârşit, cu toate documentele în ordine, reporterii „Adevărul de Seară” şi Eugenia Lupu au fost primiţi de Marius Bodoga, şeful Serviciului Stării Civile din Iaşi. După declararea decesului, angajaţii de la Starea Civilă au eliberat certificatul de deces pentru Darius Lupu, astfel încât familia are acum toate actele necesare pentru ca micuţul să fie înmormântat creştineşte. „După un astfel de caz, se vede cât de important este ca cetăţenii să aibă în ordine actele de stare civilă şi de identitate”, a declarat Marius Bodoga.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite