UPDATE Accident pe Aeroportul Iaşi. Un porc mistreţ a pus în pericol viaţa pasagerilor din avionul de Bucureşti FOTOGALERIE, VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incidentul a avut loc aseară, când un porc mistreţ a apărut din senin pe pista Aeroportului Iaşi, iar aeronava l-a lovit cu o roată.

Ora 15.15 Avionul de tip ATR 72-500 era plin în momentul impactului, toate cele 68 de locuri fiind ocupate cu pasageri. Aeronava avea o viteză de 150 de kilometri pe oră când s-a produs coliziunea.

Ora 14.40. Reprezentanţii companiei Tarom susţin că încă nu au făcut o evaluare a pagubelor materiale. Aeronava se află în prezent într-un hangar din Capitală pentru verificări.

Cursa de dimineaţă de la ora 6.00 a fost anulată, pasagerii care trebuiau să zboare cu avionul respectiv fiind redirecţionaţi către alte două curse care se deplasau către Bucureşti.

„Avionul a lovit porcul cu cauciucul roţii drepte, aşadar pagubele materiale nu sunt foarte mari. În prezent, aeronava este la Bucureşti pentru verificări“, spune Paula Călăraşu, purtătorul de cuvânt al companiei Tarom..

Ora. 11.45: Ministrul Educaţiei, pasager în aeronava care a lovit joi seară un mistreţ pe pista Aeroportului Iaşi, povesteşte că impactul cu animalul s-a resimţit în aeronavă.

MINISTRUL FUNERIU VORBEŞTE DESPRE IMPACTUL DINTRE AVION ŞI PORCUL MISTREŢ

„Trebuie să recunosc că la aterizare, la un moment dat am auzit un zgomot în avion. Aud acum de la dumneavoastră că a fost vorba de un incident. Mai mult de atât nu pot să vă spun. Cred că toţi cei care au fost în acel avion au simţit acelaşi lucru.  Nu s-a creat panică printre pasageri“, a declarat Daniel Funeriu pentru „Adevărul“.

Pasageri pe Aeroportul Internaţional Iaşi

Vezi aici imagini de pe Aeroportul Internaţional Iaşi

Pasagerii care se aflau în avionul care efectua cursa Bucureşti-Iaşi au tras o sperietură zdravănă joi seară, când pe pista din Iaşi, la aterizare, le-a apărut în cale un porc mistreţ.

Vezi şi:

Gropi şi maidanezi la Aeroportul Iaşi

Animalul a fost atins cu o roată a aeronavei. Conducerea Aeroportului Iaşi ridică din umeri şi dă vina pe gardul din sârmă ghimpată care nu poate să ţină departe de pistă animalele.

Zece şedinţe, zero decizii la Aeroportul Iaşi

Situaţie critică la Aeroportul Iaşi, aerogara este închisă din cauza gerului

Pelerinaj la Iaşi pentru CET şi Aeroport

„Porcul mistreţ a apărut din senin pe pistă. Roata cu care a fost lovit animalul a rămas fără un senzor şi a rămas să vină echipa tehnică pentru a rezolva problema. Cum să păzeşti un por mistreţ noaptea? Cert este că trebuie continuat gardul metalic de protecţie a pistei, dar este nevoie de fonduri europene pentru asta. Deocamdată ne descurcăm cu gardul din sârmă ghimpată, dar iată că nu poate ţine animelel departe", spune Gheorghe Corjăuţanu, directorul Aeroportului Iaşi.

Vom reveni cu amănunte.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite