Academicianul Eugen Simion va publica două opere literare unice în colaborare cu Primăria Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Critical şi istoricul literar, fostul preşedintele al Academiei Române a decis să publice în colaborare cu Primăria Iaşi Jurnalul integral al lui Titu Maiorescu şi scrierile literare ale lui Mihail Kogălniceanu.

Andrei Pleşu a primit titlul de Doctor Honoris Causa la Universitatea de Arte din Iaşi

„Până în momentul de faţă, jurnalul lui Titu Maiorescu nu a fost publicat integral. 1.000 de pagini nemţeşti nu au fost deschise până acum. Institutul George Călinescu a pregătit o asemenea ediţie ştiinţifică şi iţam propus primarului să o publicăm împreună", a spus academicianul Eugen Simion.

Autorităţile ieşene vor contribui cu o sumă de bani pentru tipărirea volumelor şi vor primi în schimb un număr de exemplare pe care le poate oferi bibliotecilor.

„Al doilea proiect se referă la scrierile literare ale lui Mihail Kogălniceanu. Sunt 200 de scrisori din tinereţe pe care le vom publica", a mai spus academicianul.

Membru al celor mai renumite academii de științe din lume și Doctor Honoris Causa a peste 10 universități din țară și străinătate, Eugen Simion a fost și președinte al Academiei Române, în perioada 1998 - 2006 şi a primit titul de Doctor Honoris Causa la Universitatea „Petre Andrei" din Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite