Absolvenţii „Spiru Haret“ din Iaşi îşi cer diplomele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acestea au dat în judecată şi Ministerul Educaţiei pentru ca să aprobe tipărirea formularelor tipizate pentru documente.

Fostele studente susţin, în plângerea adresată instanţei, că în anii 2006-2009 au frecventat cursurile fie a Facultăţii de Psihologie-Pedagogie, fie a celei de Relaţii Internaţionale şi studii europene sau a celei de Psihologie – învăţământ la distanţă, şi au susţinut examenul de licenţă.

„Având în vedere scandalul mediatic apărut în presă în ultima perioadă universitatea tergiversează eliberarea  diplomelor, iar instituţiile unde lucrăm au devenit suspicioase în ceea ce priveşte valabilitatea studiilor pe care le-am efectuat, ameninţându-ne că ni se vor lua sporurile salariale pe care le-am primit ca urmare a finalizării studiilor superioare sau ni s-au luat deja sporurile salariale primite”, precizează cele zece absolvente în plângerea adresată instanţei. Fostele studente susţin că pentru că nu au primit diploma de licenţă nu au putut să se înscrie la master sau la definitivat şi consideră că este un abuz din partea statului refuzul de a le recunoaşte studiile pe care
le-au frecventat, le-au plătit şi au dat examen de licenţă.

Proces în septembrie
„Nu reiese din niciun act oficial că reclamanţii s-au înscris la o specializare şi la o formă de învăţământ pentru a căror organizare universitatea pârâtă nu avea autorizare sau acreditare provizorie. De altfel, nu a contestat în mod direct faptul că reclamanţii nu au dreptul să obţină diplomă de licenţă pentru că au parcurs o formă de învăţămnânt pentru care pârâta nu a parcurs etapele obligatorii de acreditare-autorizare provizorie”, susţin absolvenţii în acţiunea de la instanţă.

Primul termen al procesului va fi pe 19 septembrie, când Universitatea şi Ministerul vor trebui să-şi spună punctul de veder. Reprezentanţii „Spiru Haret” nu au putut fi contactaţi. În mai 2011 Curtea de Apel Iaşi a obligat universitatea să elibereze diplomele de licenţă în cazul a 17 absolvente. Sentinţa nu este definitivă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite