Iaşi: Aberaţii în sudul Moldovei. În cel mai mare oraş din zonă oamenii trăiesc cu haznaua în curte deşi plătesc taxe de centru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de orăşeni trăiesc ca la ţară, cu WC-ul în fundul curţii, deşi plătesc impozite şi taxe Primăriei Galaţi. Municipalitatea ne asigură că anul acesta toate străzile vor fi canalizate. În acest scop se va lucra pe 41 de străzi, precum şi în cartierele Fileşti şi Barboşi.

Dacă ajungeţi pe strada Nămoloasa este bine să vă pregătiţi şi fizic şi psihic, căci nu o să vă vină să credeţi că sunteţi în România anului 2010.

Mai rău ca la ţară

Pe strada, parcă simbolic numită Nămoloasa, rareori vezi un drum uscat. Imediat cum plouă, străzile şi casele se inundă. Imediat cum plouă, străzile şi casele se inundă. Iar pentru a ajunge la la serviciu, oamenii trebuie să calce printr-un amestec de noroi şi fecale.

image

Laurenţiu Sfetculescu locuieşte de 50 de ani pe această stradă. Şi-a pierdut speranţa că strada lui ar putea fi canalizată vreodată.

Nu am avut niciodată canalizare. Am săpat gropi în spatele casei şi acolo ne facem nevoile. Plătim în fiecare lună câte 400 de lei să vină maşina specială să ne ia mizeria. Avem copii mici. E foarte greu. Spălăm la maşină şi scurgem apa în găleţi după care o aruncăm aici în faţa casei. Exact ca la ţară. Nu cred că se va rezolva problema anul acesta, nici în ruptul capului. Dacă nu s-a făcut până acum, cine mai face? Sunt canalizări la 400 de metri de noi. E atât de greu să le prelungească până la noi? Aşa o să murim, fără canalizare", spune nemulţumit bărbatul.

image

Aceiaşi situaţie şi pe strada Prunari. Strada aflată în apropierea stadionului Oţelul nu are nici canalizare şi nici cea mai vagă urmă de asfalt.

„Noi stăm în oraş, am făcut zeci de sesizări către Primărie, dar de atâta timp nu s-a făcut absolut nimic. Canalizare nu avem, asfalt nu avem, dar taxe ca pentru zona unu plătim", ne spune George Vizitiu.

Nemulţumirile acestor oameni ar putea fi rezolvate anul acesta. Cel puţin aşa susţin autorităţile. Unul din obiectivele pe care şi le-a propus Primăria în 2011 este cel legat de începerea lucrărilor de canalizare a unui număr de 41 de străzi, plus cartierele Fileşti şi Barboşi.

Conform primarului Dumitru Nicolae, 30 la sută din fondurile necesare sunt prevăzute în bugetul local, iar restul vor proveni din creditul care urmează să fie contractat de municipalitate în scurt timp.

Citiţi mai multe aici:

Taxă pe haznaua din mijlocul târgului.Galaţiul are 43 de străzi şi două cartiere necanalizate

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite