A pierdut 100.000 de euro la poker şi la ruletă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a scăpa de acest viciu, bărbatul a apelat la sprijinul Grupului Jucătorilor de Noroc Anonimi din Iaşi.

Cu capul plecat şi frământându-şi mâinile, Andrei (28 de ani) din Iaşi, spune că a pierdut zece ani din viaţă din cauza jocurilor de noroc. Soţia l-a părăsit, o parte dintre prieteni au uitat de el, iar datoriile la bănci şi la cămătari le mai are de plătit încă cel puţin cinci ani.Totul a început în urmă cu aproape un deceniu, când Andrei era elev şi petrecea zile întregi la celebrele „păcănele“, adică la aparatele de jocuri mecanice.

Stătea câte 20 de ore pe zi la cazino
„Prima dată am fost să joc împreună cu un prieten. Părea o metodă bună să scap de plictiseală şi am jucat banii de un suc. Apoi am revenit de zeci de ori, mai ales că nu era nevoie de mulţi bani“, povesteşte Andrei.


În câteva luni, tânărul a devenit arhicunoscut în sălile cu jocuri din oraş. Dacă la început făcea rost de bani de la părinţi sau priteni, după ce a intrat la facultate şi-a deschis o mică afacere, iar sumele obţinute le „investea“ în poker electronic.


„Am început să joc la ruletă în cazinouri, sau poker online. În primii cinci-şase ani, era la stadiul de hobby, iar banii câştigaţi îi dădeam pe haine şi concedii. Nu mai ştiu când am devenit dependent“, povesteşte tânărul. Treptat, a început să împrumute bani de la cămătari şi lăsa drept garanţie diferite bunuri personale pentru a avea resurse să joace.

Când a aflat povestea, soţia l-a părăsit
„Am împrumutat bani de unde s-a putut: bănci, prieteni, cămătari. Mai câştigam, mai pierdeam şi s-a întâmplat de câteva ori să joc câte 20 de ore pe zi. Dacă ai câştigat, vrei să continui. Dacă ai pierdut banii, îi vrei înapoi şi tot joci“, mai spune Andrei. Deşi era dependent de jocurile de noroc, tânărul a reuşit să ascundă acest lucru de familia sa. „De obicei, le spuneam rudelor că investesc banii. După ce m-am căsătorit, jucam doar ziua. Când maşina mi-a rămas la cămătari, am închiriat alta pentru o lună şi i-am zis soţiei că am făcut schimb“, povesteşte tânărul.


După zece ani de jucat fără oprire, Andrei nu a mai avut cum să-şi ascundă viciul. La începutul acestui an, tânărul le-a spus celor dragi tot ce s-a întâmplat. Avea datorii de 100.000 de euro. După ce a aflat povestea, soţia sa l-a părăsit şi i-a întins actele de divorţ. Acum, ieşeanul vrea să îşi ia viaţa de la capăt şi s-a înscris la Grupul Jucătorilor de Noroc Anonimi.

Cum se tratează

Grupul Jucătorilor de Noroc Anonimi din Iaşi a fost înfiinţat în acest an de psihiatrul Octavian Driga. O dată pe săptămână, nouă ieşeni povestesc cum le-a distrus viaţa acest viciu şi sunt ajutaţi să se trateze. „Primii paşi constau în evaluarea situaţiei lor reale. Totul se încheie cu rămânerea persoanei în grup pentru a-i susţine pe ceilalţi“, explică Driga.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite