A lăsat o femeie fără casă pentru a împrumuta bani de la cămătari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieşeanca arestată,pe 1 februarie, pentru că a falsificat acte pentru a lua credite false a mai fost condamată la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru înşelăciune şi fals privind identitatea. Adriana Constantinescu (fostă  Horaicu) a susţinut că este o altă persoană pentru a împrumuta bani de la cămătari.

Florin Ion Constantinescu, Corneliu Sângeap, Adriana Constantinescu (fostă Horaicu) şi Ioan Răşcanu au împrumutat, în 2003,  4.800 de dolari de la un cămătar şi au garantat cu apartamenul Ioanei Sandu.

Potrivit rechizitoriului, Constantinescu avea o firmă şi intenţiona să investescă în utilaj. Împreună cu directorul Sângeap şi contabila Horaicu l-ar fi convins pe Răşcanu să ipotecheze apratamentul cuncubinei lui fără că aceasta să ştie.

Citiţi şi:

Reţea de credite cu acte false: 30.000 de lei încasaţi din două contracte

Adriana Horaicu (fostă Constantinescu) ar fi mers la notar cu actele Ioanei Sandu împreună cu persoana de la care a împrumutat banii. Deşi notarului i s-a părut că femeia nu seamănă cu poza din buletin aceasta ar fi susţinut că „s-a vopsit". Cei patru nu au mai înapoiat cei 4.800 de dolari, iar ulterior cămătarul a vrut să scoată apartamenutul la vânzare. Executarea silită a fost suspendată însă.

Cei patru au fost trimişi în judecată în 2005 pentru înşelăciune şi fals privind identitratea. Judecătoria Iaşi a condamnat-o, în 2007, pe Adriana Constantinescu la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, iar pe cei trei bărbaţi la câte doi ani cu suspendare.

Acum Bogdan Teodorescu (23 de ani), Florin Chiriac (34 de ani), Remus Zlăvog (26 de ani) şi Adriana Constantinescu (54 de ani) sunt cercetaţi pentru că au luat două credite de 28.300 de lei cu acte false.

Potrivit procurorilor, Adrian Constantinescu, administrator la SC Consulting Cont Expert SRL, le făcea rost celor trei bărbaţi de acte pentru obţinerea creditelor. Astfel,aceasta le-ar fi obţinut adeverinţele de salariat, contractele de muncă şi chitanţele false. Apoi bărbaţii, au mers la mai multe sucursale BRD pentru a obţine creditele pentru nevoi personale.

 Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a fi la curent cu cele mai noi evenimente din Iaşi!

 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite