A dat Poliţia pe afaceri în transport. Vezi cum se descurcă acum ieşeanul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Căuneac a renunţat la statutul de poliţist
Alin Căuneac a renunţat la statutul de poliţist

Agentul principal Alin Căuneac a renunţat la uniformă pentru funcţia de director general

Familia, reducerile salariale şi riscurile la care era supus zilnic l-au determinat pe ieşeanul Alin Căuneac să renunţe la munca de poliţist. După 10 ani de carieră,  omul legii s-a decis să părăseacă sistemul şi să o ia de la capăt la un job mult mai bine plătit.


Deşi provine dintr-o familie cu tradiţie în Poliţie, tatăl său fiind fostul şef al Secţiei II, Alin Căuneac, care lucra la Secţia III, şi-a dat demisia pe 2 septembrie. Trei zile mai târziu, fratele, care era agent principal la Secţia VI a demisionat şi el. „Ne-am consultat cu familia şi am analizat ce opţiuni avem în următorii cinci ani. Ne-am întrebat ce ne oferă statul, dacă vom putea avansa, dacă vom avea stabilitate financiară“, explică Alin Căuneac.


Director la o firmă de transport


Reducerile salariale simţite pe propria piele şi ratele de la bănci l-au ajutat să se decidă rapid că are nevoie de un loc de muncă mai bine plătit. „Banii nu erau de ajuns nici înainte de reducerile salariale. Mi-au tăiat 700 de lei din salariu, iar rate aveam de plătit pentru casă şi maşină. Mi-am făcut rate cu gândul că îmi va creşte salariul, nu că îmi va scădea. Însă pot spune că am luat decizia să demisionez şi pentru fetiţa mea. Când ajungeam seara acasă ea nu mă întreba câţi hoţi am prins, ci ce i-am adus“, spune fostul agent.


Pentru a-şi găsi un alt serviciu a depus mai multe CV-uri pentru locuri de muncă în Anglia, Spania şi ţările nordice şi a făcut şcoala de şoferi pentru a-şi lua permisul de conducere pentru alte două categorii. După câteva interviuri a reuşit să se angajeze ca director regional pe zona Moldovei la o companie de transport.

Citiţi şi:

Ziua Naţională, sărbătorită la Iaşi cu proteste împotriva corupţiei din ţară FOTO

Criză de personal în instituţiile bugetare vasluiene

„Acum fac şase luni un training la Oradea, iar apoi îmi voi desfăşura activitatea la punctul de lucru din Moldova“, spune Alin Căuneac. Ieşeanul regretă că a renunţat la munca în Poliţie, însă susţine că fără experienţa acumulată nu ar fi reuşit să se angajeze la firma de transport.


Fratele plecat în Portugalia


„Îmi pare rău după frumuseţea muncii de Poliţie. Ne-a format foarte bine şi oriunde ne-am prezentat la interviu am fost apreciaţi“
, spune fostul agent. Fratele acestuia, Paul, a ales însă să plece peste hotare. Fostul agent principal al Secţiei VI lucrează în Portugalia la o livadă de măslini. „A reuşit să îşi găsească un loc de muncă prin nişte cunoştiinţe. Coordonează 10-12 oameni, dar munceşte şi el cot la cot cu ei“, spune Alin Căuneac.


Cei doi agenţi nu sunt singurii din judeţul Iaşi care au demisionat anul acesta şi au ales să îşi găsească un alt loc de muncă. „De la începutul anului au demisionat 20 de poliţişti: 19 agenţi şi un ofiţer“, a precizat comisarul Mădălin Ţăranu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite