A aşteptat salvarea 3 ore pentru 100 de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un ieşean suspect de cancer pulmonar avea nevoie de transport de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ la Boli Infecţioase. Fiica pacientului de 57 de ani se plânge de birocraţie şi de lipsa de interes a cadrelor medicale pe la care a trecut tatăl său.

Bărbatul a fost dus la Spitalul de Neurochirurgie acum două zile, când medicii de la Ambulanţă suspectau că ar fi suferit un accident vascular. Pentru că la spital diagnosticul a fost infirmat, a fost trimis la „Sfântul Spiridon“ pentru investigaţii suplimentare. „Au zis că ar putea avea şi o infecţie, aşa că l-au trimis la Izolare, la Boli Infecţioase. Ieri nu era niciun doctor, doar un rezident. Am încercat să aflu ce are, cum se simte şi mi se tot spunea că nu ştiu“, povesteşte Florina, fiica pacientului.

Până a ajunge însă la Infecţioase, au avut de aşteptat trei ore şi jumătate o ambulanţă la Secţia de Primire Urgenţe a Spitalului „Sf. Spiridon“. „Am stat la «Spiridon», aşteptând să-l mute cu ambulanţa la Infecţioase, de la 6.00 la 9.30. Îmi tot spuneau că nu sunt ambulanţe, deşi tot veneau cu pacienţi şi îi întrebam dacă nu-mi pot duce tatăl, mai ales că era foarte aproape. Era o doctoriţă care nu făcea altceva decât să pună ştampile, iar când am încercat să vorbesc cu ea m-a întrebat iritată «Care e problema?». E aberant să aştepţi atât pentru o distanţă de nici 100 de metri“, a adăugat femeia.

Traseul Neurologie-„Spiridon“-Infecţioase a durat de la 1.30 noaptea la la 10.00-11.00 dimineaţa, iar mai bine de o treime din timp a fost consumată aşteptând.

„Nu sunt singura care se plânge. O doamnă cu hernie a plecat acasă după ce a aşteptat patru ore. O alta a semnat pe propria răspundere că-şi duce singură mama la spital pentru că nu voia să aştepte la nesfârşit“, a mai spus Florina.

Putea să stea şi trei zile. Pacienţii care nu se află sub supraveghere, ci acasă, au prioritate, Florin Agapi, director Ambulanţă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite