A ajuns la Urgenţe după ce s-a drogat două zile cu sare de baie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 22 de ani a ajuns duminică în stare gravă la Urgenţe, după ce s-a drogat în continuu de vineri seară cu droguri legale.

Alex Daneliuc a consumat sare de baie la petrecerile la care a mers cu prietenii săi la sfârşitul săptămânii. În ulimele două zile, tânărul nu s-a putut opri din prizatul drogurilor care se vând la weed-shop-urile din oraş. Din acest motiv, duminică dimineaţă a ajuns în stare de inconştienţă la Spitalul de Urgenţe „Sf. Ioan" din Iaşi.

„Este primul ieşean venit la noi în stare gravă din cauza acestui drog, numit «Special Gold». Este foarte periculos, fiindcă poate provoca moartea consumatorilor", a explicat Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire Urgenţe de la Spitalul de Urgenţe Iaşi.

De şapte ani trăieşte o iluzie

Primele droguri le-a consumat în urmă cu şapte ani, din curiozitate la îndemnul prietenilor săi, iar în timp distracţia s-a transformat în dependenţă. Pentru a intra în starea de euforie, Alex a consumat de toate: de la canabis şi până la sare de baie, drog legal aflat acum în vogă printre tineri. „Efectul durează aproape 12 ore. Sarea îţi dă o stare euforică", a povestit ieşeanul.

Coordonatorul UPU spune că numărul consumatorilor de acest drog este în continuă creştere şi că foarte puţini dintre dependenţi ajung la spital. „În Bucureşti s-au înregistrat deja cinci decese din cauza consumului de sare de baie. În Suedia, drogul a fost interzis după ce a murit o singură persoană", a adăugat Tudor Ciuhodaru.

Tânărul de 22 de ani munceşte în domeniul construcţiilor, dar aproape tot ce câştigă dă pe droguri. „Nu mi-a mai fost niciodată aşa de rău. M-am speriat şi am venit la spital. Vreau să fac tratament, să termin cu drogurile", a afirmat Alex Daneliuc.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite