Iaşi: (UPDATE) ARR a ridicat licenţa firmei care deţinea microbuzul pirat şi a dat o amendă de 30.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritatea Rutieră Română (ARR) a ridicat astăzi licenţa firmei de transport ValCris Trans care deţinea microbuzul implicat în tragedia de la Scânteia. Firma de transport nu deţinea licenţă pentru a efectua acea cursă.

Citeşte si:

Mecanicul de locomotivă a ajuns la audieri la Parchet

Proprietarii microbuzului morţii mai au un şofer „la negru“

Autorii morali ai tragediei de la Scânteia se spală pe mâini

Societatea ValCris Trans SRL nu mai există începând din această dimineaţă ca şi operator de transport persoane.

„În urma verificărilor făcute ieri la sediul societăţii de echipa de control venită de la Ministerul Transporturilor s-a constatat că patronii mai aveau două persoane care lucrau fără forme legale şi fără atestat de transport persoane. Cunatumul amenzilor aplicate este de 30.000 de lei“
, a declarat Cristian Foia, Director ARR Iaşi.

El a precizat că în această dimineaţă reprezentanţii societăţii au predat licenţa şi nu mai pot face transport de persoane.

Echipa de control de la Bucureşti mai verifică în acest moment o altă societate de transport persoane din Iaşi.

Vineri, un microbuz care transporta 16 persoane a fost spublerat de un tren în localitatea Scânteia, judeţul Iaşi. În urma catastrofei au murit 14 persoane.

Potrivit informării preliminare făcute ieri de ARR, şoferul microbuzului care circula la Scânteia, Petrişor Apostu, este vinovat pentru tragedie. Acesta ar fi  încălcat „regulile de circulaţie la trecerea la nivel cu calea ferată fără barieră“. Petrişor Apostu a murit luni dimineaţa la spital, fiind al 14-lea deces ca urmare a accidentului.


Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite