Iaşi: Sediile ARR vor fi luate la puricat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Sediile ARR vor fi luate la puricat
Iaşi: Sediile ARR vor fi luate la puricat

După ce au murit 14 oameni în tragicul accident de la Scânteia, conducerea Ministerului Transporturilor a luat decizia să facă verificări la sediile Autorităţii Rutiere Române din majoritatea

După ce au murit 14 oameni în tragicul accident de la Scânteia, conducerea Ministerului Transporturilor a luat decizia să facă verificări la sediile Autorităţii Rutiere Române din majoritatea judeţelor Moldovei şi în principal la Iaşi.

Hotărârea a fost anunţată joi, de secretarul de stat Eusebiu Pistru. „După ce se va finaliza ancheta de la Iaşi cu privire la accidentul de la Scânteia şi vom avea raportul de control finalizat, vom trimite o altă echipă în Moldova. Vom verifica activitatea ARR“, a declarat Eusebiu Pistru.

Reprezentanţii ministerului se recunosc învinşi de legislaţia în vigoare care este permisivă în acest sector de activitate. În timpul verificărilor vor urmări şi dacă societăţile de transport care au obţinut licenţă pe diverse trasee au şi numărul necesar de angajaţi cu forme legale pentru a acoperi toate cursele. Eugen Pistru a precizat că pentru a îmbunătăţi situaţia a fost deja înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă contractul colectiv de muncă prin care se stipulează clar faptul că angajaţii ARR sau rudele lor apropiate nu au voie să desfăşoare activităţi în domenii conexe.

„Termenul fixat pentru intrarea în legalitate a celor vizaţi este de 1 octombrie“, a mai spus secretarul de stat din cadrul Ministerului Transporturilor.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite