Iaşi: Şeful ARR, nevinovat după Scânteia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Şeful ARR, nevinovat după Scânteia
Iaşi: Şeful ARR, nevinovat după Scânteia

Citeşte şi: Patronii firmei de transport din Scânteia se spalăa pe mâini după moartea şoferului

Cristian Foia, şeful Autorităţii Rutiere Române Iaşi, a scăpat fără sancţiune sau mustrare în urma tragicului accident de la Scânteia, în urma căruia au murit 14 persoane. Asta a stabilit echipa de control care s-a aflat la Iaşi timp de mai multe zile în cursul lunii septembrie.


Atunci a fost verificată activitatea inspectorilor Autorităţii Rutiere Române Iaşi şi şeful serviciului Cristian Foia. „Echipa de control care a fost la Iaşi a decis că datorită faptului că o parte dintre inspectorii ARR se aflau în concediu de odihnă nu se impune nici o sancţiune“, a declarat Eugen Pistru, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor.


El a precizat că luni se va stabili un nou grafic de control şi o altă echipă va reveni la Iaşi pentru o nouă serie de verificări. „Nu este normal ca dacă o parte din angajaţi sunt în concediu restul să nu acopere activitatea“, a precizat Eusebiu Pistru. Cristi Foia nu a putut fi contactat telefonic.


În urma accidentului de la Scânteia, de pe 14 august, în care au murit 14 persoane, printre care şi şoferul microbuzului lovit în plin de locomotivă. În urma anchetei procurorilor, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru patronii firmei care deţinea mijlocul de transport care făcea curse ilegale pe traseul Iaşi-Scânteia.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite