Iaşi: (UPDATE) Acţionarii de la ValCris Trans acuzaţi de fals în acte pentru obţinerea autorizaţiei ARR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: (UPDATE) Acţionarii de la ValCris Trans acuzaţi de fals în acte pentru obţinerea autorizaţiei ARR
Iaşi: (UPDATE) Acţionarii de la ValCris Trans acuzaţi de fals în acte pentru obţinerea autorizaţiei ARR

Decesul şoferului Petru Apostu nu influenţează mersul anchetei procurorilor.

Citeste si:

Şoferul microbuzului pirat, la Judecata de Apoi


Durerea soţiei şoferului microbuzului pirat

Anchetă în cazul microbuzului pirat


Unul dintre cei trei angajaţi ai societăţii ValCris Trans, firma care este proprietara microbuzului implicat în accidentul de la Acânteia, susţine că patronii au făcut fals în acte.

„Bărbatul a dat declaraţie şi la procuratură şi la ITM cum că pe contractul de muncă înregistrat pe numele lui la noi nu apare semnătura sa. Acest angajat este desemnat responsabil cu transporturile, iar fără existenţa lui firma nu putea primi autorizaţie de la ARR“, a declarat Andrei George Albulescu, şef serviciu Inspectoratul Teritorial de Muncă Iaşi.

El a precizat că Ionel Dumitriu, patronul firmei ValCris Trans a dat declaraţie scrisă conform căreia microbuzul a fost împrumutat şoferului Petru Apostu pentru ziua de sâmbătă.

Ancheta continuă

 „Şoferul microbuzului era cercetat pentru ucidere din culpă. Cum a decedat, el nu are cum să efectueze pedeapsa dacă ar fi fost condamnat în instanţă. În momentul defaţă noi desfăşurăm cercetări în ceea ce îi priveşte pe acţionarii celor două firme, Constantin  Scântei şi Ionel Dumitriu. Aceştia vor fi audiaţi marţi dimineaţă pentru că au solicitat şi prezenţa avocatului“
, a declarat  procurorul Mihai Covalciuc, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

El a mai precizat că în acest caz vor fi audiate toate persoanele care au relaţii cu firma.

„Acum lucrăm împreună cu reprezentanţii ITM. Este greu de spus ce riscă administratorii firmelor. Noi vrem ca cei care au greşit să fie traşi la răspundere penală. Cei doi asociaţi ar putea fi cercetaţi penal. Din ce am văzut până acum din documentele firmelor au apărut o serie de întrebări pe care le vom clarifica mâine la audieri“, a mai spus Covalciuc.

Din primele cercetări a reieşit că aceastăp cursă spre Scânteia nu era efetuată legal.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite