ANL-urile pentru romi, executate cu viteza melcului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nivelul Regiunii Nord-Est, Ministerul Dezvoltării a stabilit ca doar comuna Dolheşti, judeţul Iaşi, să beneficieze de fonduri pentru construirea de apartamente destinate minorităţii rome.

Din cele peste 750 de solicitări înregistrate la nivelul Moldovei, au fost aprobate doar 49 de apartamente. Deşi propunerile au fost făcute de anul trecut, nici până în prezent autorităţile locale nu au clarificat situaţia terenului pe care va fi construit complexul. „Suntem în faza de intabulare a terenului, iar după ce vom avea toate actele legate de teren le vom trimite le minister. Apartamentele vor fi construite în satul Pietriş şi avem nevoie de o suprafaţă de 1,5 hectare de teren“, a afirmat primarul Gelu Iacob.

Un milion de lei pe 2010
Acesta a mai precizat că apartamentele vor fi construite în sistem modular, iar spaţiile vor avea două sau trei camere. Lucrările vor fi derulate prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL). „În apartamente vor locui în jur de 100 de persoane din satul Pietriş, unde trăiesc în majoritate persoane de etnie romă“, a mai precizat primarul.


La nivel naţional, programul-pilot „Locuinţe sociale pentru comunităţile de romi“ vizează execuţia a 301 locuinţe în toată ţara, dar până în prezent nu au început lucrările la niciun apartament. „Pentru judeţul Iaşi, bugetul alocat pe anul 2010 este de un milion de lei. Lucrările de construcţie nu au fost demarate“, au precizat reprezentanţii Ministerului Dezvoltării.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite