Iaşi: Chiriaşii ANL, la un pas de a cumpăra casele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânzarea locuinţelor ANL a intrat în linie dreaptă. Reprezentanţii Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat (DAPPP) mai au doar câteva etape de parcurs pentru a putea trece

Vânzarea locuinţelor ANL a intrat în linie dreaptă. Reprezentanţii Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat (DAPPP) mai au doar câteva etape de parcurs pentru a putea trece şi la evaluarea apartamentelor din blocurile pentru tineri. Până în prezent, la sediul DAPPP s-au înregistrat doar 60 de cereri venite de la chiriaşii care vor să devină proprietarii casei în care locuiesc. La nivelul municipiului Iaşi există 578 de contracte de închiriere.

Preţuri foarte bune

În momentul de faţă, se lucrează la trecerea dreptului de proprietate a imobilelor de la Consiliul Local la statul român. Ulterior, se va stabili cota indiviză pentru fiecare apartament în parte şi abia pe urmă se va ajunge şi la evaluare. Aceasta se va realiza numai pentru apartamentele pentru care s-a făcut o solicitare de cumpărare din partea chiriaşilor.

Pentru că legea prevede ca preţul de vânzare să fie cel de inventar, adică valoarea de construcţie, cei interesaţi vor scoate din buzunar cel mai probabil, pentru o garsonieră, între 14.000 şi 17.000 de euro. Reprezentanţii DAPPP Iaşi anunţă că primele vânzări se vor face la blocurile ANL din Păcurari şi Alexandru cel Bun. Condiţia principală pentru a deveni proprietar al unui astfel de apartament este ca persoana interesată să fie deja chiriaş al Primăriei la aceste imobile şi să aibă un contract vechi de cel puţin trei ani.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite