Iaşi: Mai mulţi consilieri ieşeni în atenţia ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Mai mulţi consilieri ieşeni în atenţia ANI
Iaşi: Mai mulţi consilieri ieşeni în atenţia ANI

Prefectul Victorel Lupu a anunţat că a sesizat în această săptămână agenţia pentru a lua măsuri în ceea ce priveşte situaţia a şase aleşi judeţeni şi doi locali.

Citeşte şi:

Funcţionari incompatibili în Prefectura Iaşi

Şeful Prefecturii a precizat că a fost sesizat de secretarii Consiliului Local şi Judeţean cu privire la posibila stare de incompatibilitate a aleşilor locali care deţin atât funcţii în forurile administrative, cât şi la conducerea instituţiilor deconcentrate. „Am cerut clarificări de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, dar nu am primit vreun răspuns şi am trimis spre verificare lista la Agenţia Naţională de Integritate”, a precizat prefectul Victorel Lupu.


Practic, pe lista trimisă la agenţia centrală se află numele consilierilor judeţeni: Vasile Dumitriu (numit la conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură),  Vasile Lupaşcu (de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Iaşi), Simona Adonicioaie (director adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă), Valerică Andronache (de la Inspectoratul Teritorial în Construcţii), Maria Cabalău (şefă la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă), Radu Ursanu (Direcţia Judeţeană pentru Tineret). Potrivit oficialilor, Vasile Lupaşcu şi-a depus demisia din forul judeţean urmând ca decizia sa să fie analizată în şedinţa din această lună.


Totodată, vor fi verificaţi de ANI şi aleşii locali Aneta Manolache (adjunct al AJOFM) şi Florin Negrescu (de la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor).


Un alt consilier judeţean Narciza Nedelcu numit la conducerea Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară nu va intra în atenţia ANI. „Numele celor trimişi la Bucureşti fac obiectul Ordonanţei 37 din acest an. Doamna Narciza Nedelcu a fost angajată conform Codului Muncii, ceilalţi au contracte de management”, a explicat Lupu.
.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite