ALARMANT! Medicii avertizează: tot mai mulţi tineri ajung la spital cu ulcer de gambă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

20 de persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani au ajuns la specialiştii în dermatologie cu ulcer de gambă, afecţiune care se manifestă prin apariţia unor răni ca nişte „găuri" la nivelul picioarelor. Medicii recomandă mişcarea şi prezentarea la specialişti încă de la primele simptome.    

Fenomen îngrijorător printre tinerii ieşeni! Deşi ulcerul de gambă apare cu precădere la persoanele în vârstă, care au peste 45 de ani, în ultima perioadă, dermatologii ieşeni au tratat nu mai puţin de 20 de persoane care au cu puţin peste 20 de ani. 

Specialiştii spun că principalele cauze care duc la apariţia rănilor la nivelul gambelor sunt statul excesiv în picioare, sedentarismul, obezitatea, dar şi viciile: fumatul, alcoolul, iar uneori chiar şi anticoncepţionalele.

Dermatologii recomandă efectuarea unui control la medic imediat de la apariţia primelor simptome.

 Ieşenii cu boli de piele umplu paturile spitalelor din cauza frigului

Ieşean cu boală rară: are pielea ca de crocodil FOTOGALERIE 

„Această boală nu apare în mod obişnuit la tineri, dar în ultima perioadă chiar am avut numeroase astfel de cazuri. Cauzele sunt statul în picioare, încălţămintea neadecvată, sedentarismul, obezitatea. Recomand să se facă mai multă mişcare, să se renunţe la fumat şi alcool şi să se prezinte la medic imediat cum simt furnicături, dureri la nivelul gambei sau văd că li se umflă picioarele", spune doctorul Laura Gheucă Solovăstru, şefa Clinicii de Dermatologie din Tătăraşi a Spitalului „Sfântul Spiridon" Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite