ALARMANT! Doi ieşeni au ajuns în comă hepatică la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii spun că în ultima lună au înregistrat două cazuri grave de hepatită acută de tip B, la doi bărbaţi de 24, respectiv 64 de ani. Doctorii recomandă efectuarea analizelor şi vaccinarea împotriva virusului hepatic.

Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase trag un semnal de alarmă în rândul populaţiei ieşene şi le recomandă să-şi facă analizele la medicii de familie şi să se vaccineze împotriva virusului hepatic de tip B. Asta după ce numai într-o singură lună, două persoane au ajuns în stare critică la spital din cauza acestei boli.

„Un tânăr de 24 de ani a ajuns în comă hepatică, acum este în afara oricărui pericol. Tot cu hepatită de tip B a ajuns şi un bărbat de 64 de ani care pentru două zile a fost în comă de gradul I. Acum s-a mai ameliorat şi starea sa", spune profesorul Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

Trei ieşeni, cobaii unui nou medicament pentru hepatită cronică

Bolnavii de hepatită au renunţat la marşul de pe străzile Iaşiului. Împart doar pliante UPDATE

Medicii atrag atenţia că simptomele sunt nespecifice bolii. „Nu mai debutează cu scaune decolorate şi urină închisă la culoare, acestea fiind simptomele clasice. Acum se manifestă prin astenie, stare de somnolenţă şi dureri articulare", mai spune profesorul Dorobăţ.

Specialiştii spun că anual se înregistrează câte 10-20 de cazuri de hepatită B.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite