Iaşi: Holurile AJOFM, săli de aşteptare (CAMPANIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Holurile AJOFM, săli de aşteptare (CAMPANIE)
Iaşi: Holurile AJOFM, săli de aşteptare (CAMPANIE)

Din cauza calculatoarelor neperformante ieşenii stau cu orele la rânduri inutile.

Mai citiţi:

Direcţia de Patrimoniu zace în paragină

Calvarul ieşenilor: indiferenţa de la ghişee (CAMPANIE)

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă este coşmarul oricărui ieşean care nu mai are serviciu. Primul hop pe care trebuie să-l treacă orice persoană este depunera dosarului. Şi cum calculatoarele nu sunt tocmai performante, procesul durează în cel mai fericit caz minim 20 de minute. În tot acest timp, restul persoanelor trebuie să aştepte pe hol să le vină rândul. Spre deosebire de spaţiul de la Direcţia de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat, la sediul AJOFM din Copou există scaune şi aer condiţionat.

Ore de aşteptare
„Când mi-am depus eu dosarul am aşteptat trei ore să-mi vină rândul. În interior am mai stat apoi 20 de minute. Şi asta nu pentru că angajaţii de acolo nu şi-au făcut bine treaba, ci din cauza calculatoarelor, care merg foarte greu“, a spus Ion Luca, de 29 de ani, şomer. Nici angajatele nu sunt încântate de condiţiile în care se lucrează. „Dacă avem un dosar cu o carte de muncă stufoasă, durează şi peste 40 de minute cu o singură persoană. Nu avem cum să ne mişcăm mai repede pentru că nu ţine de noi“, a spus una dintre funcţionarele de la camera de înregistrări dosare.

Calvarul vizelor
Zi de zi, pe holurile instituţiei din Copou se perindă zeci de ieşeni care vin să-şi vizeze carnetele de şomaj. Şi acolo aşteptarea este lungă şi chinuitoare pentru că de obicei oamenii preferă să stea în picioare la rând de frică să nu piardă locul. În zilele caniculare, când sunt şi mulţi oameni veniţi la sediul AJOFM din Copou, abia dacă se mai poate respira în spaţiul îngust.

„Aici nu sunt condiţii pentru cei care ajung să ia şomaj. Ar trebui ca statul să investească mai mult şi să creeze condiţii mult mai bune“, a spus Eugen Ailiesei, şomer aflat la şedinţa de consultanţă cu specialiştii instituţiei. El a precizat că deşi a venit să vadă ce anume poate face pe viitor pentru a găsi un loc de muncă, este conştient că şansele sale sunt aproape nule.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite