Iaşi: Hoţul casei de amanet din Podu Roş, prins cu ajutorul testului ADN

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Hoţul casei de amanet din Podu Roş, prins cu ajutorul testului ADN
Iaşi: Hoţul casei de amanet din Podu Roş, prins cu ajutorul testului ADN

Tânărul care a reuşit să jefuiască în câteva secunde la începutul lunii octombrie o casă de amanet din Podu Roş este cercetat de Parchetul de pelângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ionuţ Smirna este din Botoşani. Pe 8 octombrie, acesta a intrat mascat în casa de amanet Tony Gold din zona Podu Roş şi, profitând de lipsa vânzătoarei care se afla într-o cameră alăturată, a spart cu cotul geamul unei vitrine şi a luat 15 lănţişoare din aur, în greutate de 207,58 grame. Bijuteriile au fost evaluate la suma de 15.000 lei. După comiterea faptei, a fugit printre blocuri. Spărgătorul a abandonat la un moment dat o şapcă de culoare roşu, un hanorac şi o pereche de mănuşi chirurgicale, purtate în momentul spargerii.

Identificat cu ajutorul testelor ADN

Oamenii legii au găsit articolele de îmbrăcăminte de pe care au fost prelevate urme biologice în vederea stabilirii profilului ADN, precum şi o urmă papilară de pe o mănuşă chirurgicală. La puţin timp după incident, cercetările i-au condus pe oamenii legii la Ionuţ Smirnă şi la un amic al acestuia, reţinuţi de poliţiştii de la Bucureşti. Asupra lor s-a găsit un lănţişor din aur dar şi un telefon mobil, sustras la sfârşitul lunii august de la un centru de telefonie mobil Iaşi.

Bijuteriile furate au fost amanetate

Poliţiştii au mai stabilit că o parte din lănţişoarele furate de la casa de amanet au ajuns într-un alt magazin cu acelaşi profil din Gura Humorului. Având în vedere complexitatea şi gravitatea faptelor comise de către Ionuţ şi amicul acestuia. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis preluarea tuturor cauzelor penale ce îi privesc pe cei doi şi instrumentarea acestora până la stabilirea întregii activităţi infracţionale de către Direcţia de Investigaţii Criminale.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite