Iaşi: 80.000 de pelerini s-au închinat până acum la moaştele Sfintei Parascheva. Rândul se întinde pe aproape 700 de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Credincioşii au îndurat marţi noapte frigul şi temperaturile de aproape zeră grade. 20 dintre ei au leşinat la rând şi au avut nevoie de îngrijirile de la Crucea Roşie. După ce şi-au primit pastilele, pelerinii s-au întors în şir pentru a se închina la moaşte.

„Rândul se întinde acum pe 700 de metri şi coboară pe străzile Cloşca, Petru Movilă şi până pe Petre Andrei. Aşteptăm să vină cei mai mulţi pelerini astăzi şi mâine“, a spus Mihai Cojocariu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

Citeşte şi:

Iaşi: Vând hainele Sfintei Parascheva cu 17 lei (FOTO şi VIDEO)

Iaşi: „M-am rugat la Sfântă ca parlamentarii să nu ne rupă de tot“ (FOTO ŞI VIDEO)

20 dintre credincioşii care aşteptau la rând s-au simţit foarte rău şi au fost conduşi la punctul de prim-ajutor de la Crucea Roşie amenajat din curtea Catedralei Mitropolitane. Pelerinii şi-au ărimit pastilele şi au ţinut să revină la rând să se închine la moaştele Cuvioasei.

„Anul acesta sunt şase zile de pelerinaj, astfel că rândul este organizat, cu garduri de protecţie şi cu jandarmi care îi supravegheză. Ne aşteptăm ca rândul să se dubleze şi să ajungă la doi kilometri“, a mai spus Cojocariu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite