70 de milioane de lei acordate cu trei propoziţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistratul care a judecat dosarul a considerat că nu sunt necesare prea multe cuvinte pentru a demonstra că octogenarul trebuie să primească despăgubiri pentru că nu şi-a putut folosi cele 9,8 hectare, situate în Copou. În jumătate de pagină, judecătorul a motivat de ce-i admite cererea lui Nicolae Burdea şi de ce a dispus ca acesta să primească de la stat 70 milioane de lei.

În sentinţă se arată că Forul Judeţean de Aplicare a Legii 18/1991 nu a respectat o hotărâre judecătorească din 2005, prin care trebuia să aprobe eliberarea titlului de proprietate pentru pământul din Fundacul Ursulea din zona Copou, aflat în administrarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Iaşi.


Sentinţa nu este definitivă


„Instanţa reţine că reclamantul a făcut dovada prejudiciului cauzat prin lipsirea acestuia de atributul folosinţei bunului său pe perioada 2005-2009. Astfel, din înscrisurile depuse la dosar rezultă numeroasele demersuri făcute de reclamant prin adresele trimise pârâtei, prin care i s-a pus în vedere să dea curs dispoziţiilor instanţei“, se precizează în motivare.


De asemenea, judecătorul susţine că reprezentanţii Comisiei Judeţene de Aplicare a Legii 18/1991 s-au contrazis când au răspuns la interogatoriul privind modul de soluţionare a dosarului.


„Instanţa reţine că reclamanta a probat întinderea prejudiciului suferit prin neexecutarea de către pârât a obligaţiilor instituite prin decizia Tribunalului Iaşi din 2005. Din interpretarea legii reiese că rolul daunelor de interese este de a repara prejudiciul cauzat reclamantului pentru neexecutarea obligaţiei impuse“, se mai arată în motivare. În 2008, Nicolae Burdea a dat în judecată Comisia Judeţeană pentru că nu a primit cele 9,8 hectare, deşi avea hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă încă din 2005.


Pentru perioada în care nu şi-a putut folosi terenul, octogenarul a solicitat daune, iar instanţa i-a admis cererea acum două luni şi a dispus acordarea de despăgubiri de  70 milioane de lei. Sentinţa nu este însă definitivă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite