1 Decembrie la Iaşi în imagini (FOTOGALERIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea tinerilor prezenţi în Piaţa Naţiunilor au venit doar pentru ceremonia militară. Patriotismul scăzut al generaţiei tinere este explicat de profesori prin lipsa promovării valorilor naţionale în şcoli.

Puţini ieşeni, aproape 200, au îndurat frigul pătrunzător de 1 Decembrie pentru a asista la manifestările din Piaţa Naţiunilor prilejuite de Ziua Naţională a României. Dintre aceştia, puţini au fost animaţi de sentimente patriotice, ci au venit să vadă ceremonia militară specifică acestui moment festiv.

„Lumea vine şi pleacă, nu mai există acea pasiune pentru Ziua Naţională. Nici nu are cum să fie, de vreme ce Simirad spune că trăim în cea mai săracă regiune a ţării. Ce mesaj este acesta de 1 Decembrie?", se întreabă Radu, student, făcând referire la o afirmaţie din discursul lui Constantin Simirad, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Alţi tineri au recunoscut fără jenă că nu au nicio legătura cu Ziua României. „Am venit aici din curiozitate, pentru că nu am mai fost până acum. Singurul motiv pentru care sunt fericit de 1 Decembrie este acela că primesc liber de la muncă", a spus Silviu (20 de ani).

Explicaţia acestei lipse de interes a generaţiei tinere este pusă pe seama lipsei cultivării simţului patriotic la cei mici. „Copiii americani sunt îndoctrinaţi să fie mândri de trecutul lor. La noi, cei mici abia dacă au idee de stema şi drapelul naţional. Atâta vreme cât nu sunt stimulate valorile şi nu ne respectăm trecutul nu ne putem aştepta să avem un viitor", a declarat Mihaela Zaharia, profesor.

După discursurile oficialităţilor locale şi depunerea coroanelor de flori, festivităţile din Piaţa Naţiunilor s-au încheiat înjurul orei 11.00, cu defilarea a aproape 80 de cadre militare din Batalionul 151 Lupii Negri

image

Defilarea soldaţilor a fost precedată de depunerea coroanelor de flori

Parada blocată de un maidanez

Înainte de a începe, parada a fost „blocată“ de un câine maidanez

Fanfara de la parada de 1 Decembrie

Fanfara militară a asigurat fundalul sonor

Copiii au îndurat frigul pentru a urmări defilarea

Cei mici au asistat la defilare

Micuţii au venit cu drapelul la paradă
1 Decembrie la Iaşi
image

Flacăra din Piaţa Naţiunilor a fost aprinsă de 1 Decembrie

Cei tineri au filmat parada militară cu telefoanele mobile

Alături de cei mari, şi copiii au vrut să imortalizeze momentele festive

Pentru ultimele informaţii din Iaşi daţi click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite